Hampurilaiset seitanpihvillä

Kotitekoiset hampurilaiset ovat aina hyviä. Tällä kertaa päätin tehdä jotain hieman erilaista täytteeksi. Muistelin kuinka hyviä uunissa paahdetut paprikat olivat kun teimme Viiden tähden vegaani kirjasta paprika-macademialasagnea. Paprikat pääsevät siis uudestaan estradille! Niiden kanssa sopii loistavasti artisokansydämmet ja mehevät seitanpihvit! Tässä siis hieman fiinimpi hampurilainen. Minut täyttää yksi hamppari vähän liiankin hyvin joten suosittelen varaamaan 1/syöjä ja lisukkeeksi vaikka dippiä ja lohkoperunoita! 1 pihvi/hampurilainen riittää myös vallan mainiosti. Toisaalta, mikä ilo kun tällaisen löytää valmiina jääkaapista vaikka iltapalaksi tai evääksi. Vähän useampi ei siis todellakaan haittaa!

Tarvitset/hampurilainen:
Sämpylä
Seitanpihvi
1/4 paprika
2 artisokansydäntä
2rkl hampurilaisdippiä
Muutama viipale cheezly juustoa
Pieni kourallinen pinaattia

Hampurilaisdippi koostuu 1rkl majoneesia + 1rkl ketsuppia, lisäksi hieman pippuria ja suolaa. Jos on jaksamista, soseuttamalla avocadoa, majoneesia ja pinaattia saat myös ihanan dipin! Kannattaa tehdä runsaasti ja voit käyttää samaa perunoiden dippailuun.

Paprikat valmistuvat kun asetat ne pellillä paloiteltuna uuniin n.225 asteeseen niin ylös kuin mahdollista. Kun pinnalle alkaa muodostumaan mustia pisteitä, ne ovat valmiina.

Hamppareiden väliin voi sujauttaa myös kaikkea mahdollista jämää ja ne maistuvat silti herkullisilta!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top