Cornbread


Corn, corncakes, cornbread... kaikki saavat polveni notkahtamaan ja veden kielelle. Polentan lisääminen lettuihin  ja leipiin tuo ihanaa makua ja rakennetta. Kunnon maissileipää olen himoinnut siitä lähtien kun katsoin ensimmäisen kerran Weedsin jaksot läpi. Olenkin tehnyt sitä chiliruokien kaveriksi, mutta tämä on ehdottomasti onnistunein versio. Makea, hieman mausteinen, ilmava ja täyteläinen. Sopii lisukkeeksi tulisiin ruokiin tai sellaisenaan syötäväksi. Resepti on ihanan yksinkertainen ja helposti muunneltavissa.

Cornbread

2.5dl polentaa
2.5dl vehnäjauhoja
2.5dl soijamaitoa
hieman alle desin oliiviöljyä
100g pakastemaissinjyviä
0.5dl sokeria
3 1/2 tl leivinjauhetta
1rkl perunajauhoja
1tl suolaa
1tl chiliä
Mausteita maun mukaan reilulla kädellä.

Sekoita kuivat ja kosteat ainekset huolellisesti keskenään. Sekoita ainekset keskenään kevyesti ja lisää maissit. Myös tuoreen chilin pilkkominen joukkoon sopii varmasti hyvin. Voitele vuoka ja jauhota kevyesti polentalla. Paista 200 asteessa 20-30min kunnes koetikkuun ei tartu taikinaa.  Käytin pitkulaista leipävuokaa mutta myös pienehkö pyöreä irtopohjavuoka toimii. Ensikerralla kokeilen tehdä muffinssivuokiin!

Sipaise päälle chilihumusta tai muuta mausteista levitettä ja nauti kuumana!

2 kommenttia

  1. Mitä toi polenta on ja mistä sitä saa? Saako ihan normaaleista kaupoista?:)

    Arvaa iskikö himo näihin sun maissiohjeisiin!!!

    T.natalia

    VastaaPoista
  2. Sitä oon itse ostanu ihan citymarketista. Eli se on jauhot yms osastoilla jossain :) Sellaista keltaista.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top