Kissoja ja hiiriä

Varoitus! Seuraava sisältö ei välttämättä sovellu herkemmille. Sisältää myös kuvamateriaalia.


Vihdoinkin sain kissoilleni maistiaiseksi hiiriä. Työkaverini teki tilausta Vauhti-Raksusta ja sain samalla itselleni viisi hiirtä kokeiluksi. 3 pinkkua ja 2 fuzzya, hiiriä siis. Kalliiksihan nuo tuolta tulisivat, mutta palasin himosta nähdä että maistuuko?

Maistui! Naos söi välipalaksi 3e aterian, kolme pinkkua. Vega ei tällä kertaa ehtinyt syömään mutta pakkasessa odottaa kaksi hiirulaista vielä lisää.

Olen monelta tutulta kuullut ''hyyyiiii''' kommentteja, itse olen sitä mieltä että tämä on vähiten hyi vaihtoehto mitä on. Tietenkään en tuolta tilaisi säännönmukaisesti, sillä minulla ei ole tietoja hiirten oloista, lopetusmenetelmistä jne, mutta kun verrataan muutalihantuotantoa hiiriin? Mitä hyitä siinä on? Kovasti ihmiset tuntuvat unohtavan faktat naudoista, possuista ja varsinkin kanoista. Jos jostain löytyisi joku puolituttu joka kasvattaa vaikka käärmeelleen hiiriä, voisin lisätä nämä otukset kissojeni ruokalistalle vaikka päivittäiseksi herkuksi. Tästä ei lähemmäs luonnollisuutta ruokavaliossa päästä, totta hitossa kannatan! Edelleen toistan että jos olisin halunnut kasvissyöjän lemmikiksi, olisin ottanut vaikka kanin. Herättää varmasti paljon mielipiteitä ja keskustelua mutta pidän blogiani niin matalassa profiilissa että tuskin tänne kovin moni eksyy minua valistamaan. Jos eksyy, olkoot niin.

Tässä kuitenkin onnelliset karvaturrini tutustumassa luontoonsa ja ateriaansa. Kovasti ilahdutti, vaikka hiiri piti kuppiin pistää ennen kuin se tunnistettiin syötäväksi. Naos rouskutteli ilmeellä tätä mun on vissiin tarkoituskin syödä. Tai ainakin näin omistaja sen tulkitsi!

3 kommenttia

 1. Samaa mieltä. Luonnollinen ruokavalio on parasta ja hiirten olot ovat kuninkaallisia verrattuna muihin eläimiin joita luultavasti nämä valittelevan ihmiset itse syövät. Niin kauan kuin on asianmukaisesti kasvatettu ja lopetettu, kannatan!

  T. Kolme kisua ja vegaaniäiti

  VastaaPoista
 2. Oma kissani tykkää myös! Käärmeelleni kun on hiiriä tullut annetuksi jo monta vuotta ja nykyinen kissa sitten sen verran kovaan ääneen vaati itselleenkin, että pakko oli antaa ja hyvin maistui.

  VastaaPoista
 3. Oi ihana kuulla että löytyy muitakin! Nyt vaan hiirikasvattajaa etsimään :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top