Mustalinssi salaatti

Ostin ruohonjuuresta mustia beluga linssejä kauan aikaa sitten, mutten ole saanut aikaiseksi kokeilla niitä. Nyt aivan yksikertainen lisukesalaatti kaipasi täytettä, ja kaivoin kaapin perältä avaamattoman linssipaketin. En ole kovinkaan paljon törmännyt ohjeisiin joissa käytetään mustaa linssiä. En tiennyt muuta kuin että ne kiehuvat 20min valmiiksi.

Oikein positiivinen yllätys oli. Mieto, hieman pähkinäinen maku. Toimivat loistavasti myös tomaattikastikkeen joukossa pastan lisukkeena. Ehdottomasti haetaan toinenkin paketti.

Pähkinäinen linssilisuke:

2dl mustia linssejä
1 pussi satay kastiketta
kourallinen cashew pähkinöitä
1 sipuli

Laita linssit kiehumaan runsaaseen veteen, sekoittele välillä ja anna kiehua 20min. Hieman ennen kun linssit ovat valmiita kuullota sipulia ja pähkinöitä pannulla kunnes pähkinät ovat kullanruskeita. Kannattaa paistaa miedolla lämmöllä. Lisää valmiit linssit ja kastike, sekoittele muutama min vielä. Tarjoile!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top