Helpoin bataattikeitto ikinä!

Eläydy hetkeksi. Tulet kotiin töistä, asiakkaat ottavat päähän, työsi nuorten miesten tapaturmista ja väkivaltaisista kuolemista ei ainakaan piristä, huomenna pitäisi näyttää hyvältä juhlissa, kissa huutaa, toinen kissa seuraa kaikkialle minne menet, väsyttää, turvottaa, väsyttää, kissa huutaa taas, kiukuttaa, nälättää. Kiukuttelet, kaikkimullehetinyt, huokailet syvään, mietit mikä ruoka valmistuu nopeasti, mikä ei turvota lisää, mikä lohduttaa?

Nyt kokkaustaidot hyllylle. Nyt tehdään jotain mikä maistuu taivaalliselle, makealle ja lämpimälle, missä ei voi epäonnistua ja minkä saat mullehetinyt!

Bataatti on siitä ihana että se kiehuu ai niin nopeasti! Mitä nopeammin ruoka on valmis sitä nopeammin pääsee sohvalle syömään ja katsomaan Star Warsia.

Bataattikeitto pikaversiona:

1 bataatti
2 perunaa
1/2tlk light kookosmaitoa
Pirusti chiliä ja hieman soijakastiketta.

Kuori bataatti ja perunat sekä pilko pieneksi. Perunatkin ovat vaihtoehtoisia sillä pelkästä bataatistakin tulee loistava keitto. Kaada vettä juuri ja juuri niin paljon että bataatit peittyvät. Keitä. Kun haarukka uppoaa pehmeästi, kaada hieman vettä pois ja soseuta koko homma. 

Kaada kookosmaito joukkoon ja sekoita. Koska bataatti ja kookosmaito ovat molemmat makeita, älä säästele chiliä tai muita mausteisia mausteita. Yhdistelmä toimii mitä loistavimmin.

Kookosmaidon tilalla voi käyttää vaikkapa kaurakermaa, tomaattimurskaa, vettä... Kaikki oikeastaan käy.

1 kommentti

  1. Aivan Huikea resepti, helppoa ja vaivatonta, sitä juuri etsinkin! Ja ihana teksti ennen, I so feel you.. Omaan itsekkin kissoja ja aamutuimaan keittiöön kävely on "vaarallista".. Kiitos päivän piristyksestä! <3

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top