Mokkakakku




Oli viikonloppu ja flunssa. Kouluhommat eivät kiinnostaneet ja mitään ei oikein jaksanut tehdä. Väsytti, teki mieli leipoa, teki mieli sokeria ja rasvaa...  Kanssaeläjä ehdotti mokkapaloja, minä tuijottelin Chocochilin suklaaruutuja ja jääkaapin sisältöä. Päätin tehdä jonkinlaisen version näistä, hieman sen mukaan mitä löytyi.

Tuloksena oli ihanan täyteläinen suklaa-kookos-mokkakakku. Kutsutaan sitä kuitenkin vain mokkakakuksi yksinkertaisuuden vuoksi. Vielä parempaa seuraavana päivänä, kostea, tiivis ja makea. Ihanan helppo väsätä jääkaapissa jo olevista aineksista. Vaikka täytyykin myöntää että kävin alepasta nappaamassa suklaata hieman lisää.

Mokkakakku

150g margariinia
3dl sokeria
0.5dl maustamatonta soijajogurttia
1tl vanilja-aromia
0.5tl manteliaromia
5dl vehnäjauhoja
130g tummaa suklaata
1tl leivinjauhetta
3/4 soodaa
3rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2.5dl kookosmaitoa

Kuorrute:

50g margariinia
5rkl vahvaa kahvia
4dl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta

päälle kookoshiutaleita ja hasselpähkinärouhetta

Vaahdota pehemä rasva ja sokeri keskenään, lisää jogurtti ja aromit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne sokerirasvaseokseen vuorotellen kookosmaidon kanssa. Suosittelen käyttämään ei-light kookosmaitoa.

Pilko suklaa paloiksi (käytin pandan tummaa) ja sekoita joukkoon. Alkuperäisessä ohjeessa suklaa oli raastettu mutta en yksinkertaisesti jaksanut tehdä tätä. Karkea rouhe toimi hyvin ja jätti ihania sattumia kakun sisälle. Lisäksi käytin koko levyn sadan g sijaan. Enempi parempi!

Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Levitä tasaisesti ja paista 200 asteessa n.25min. Pidin ehkä hieman pidempäänkin.

Pehmennä rasva kuorrutetta varten ja vatkaa ainekset keskenään. Kahvi saa olla todella vahvaa, mielellään espressoakin. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele kookoksella ja hasselpähkinärouheella. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti, tai jopa seuraavaan päivään. Maku vain paranee! Tarjoile kahvin kanssa.

Lisäkokemuksia ja kommentteja:

8.3 Naistenpäivän aamuna innostuin leipomaan tämän kakun toistamiseen. Tällä kertaa lisäsin taikinan joukkoon hieman marjannerouhetta, ja koristelin myös tällä samasella. Täytyy myöntää että loistava lisä!
Lisäksi laitoin kookosmaitoa vain 2dl ja lisäsin nesteeksi 0.5dl vahvaa kahvia. Tuli mokkaisampi elämys, suosittelen! Paistoaika vaihteleee uunin ja muodon mukaan. Pellille tehtäessä riittää varmasti tuo 25min, mutta tein jälleen pyöreään vuokaan ja pidin n.30min. Koostumus oli sisältä edelleen ihanan kostea.

Kakku kiikutettiin äitini työpaikalle Peijaksen sairaalaan toivottamaan naistenpäivää kaikille tärkeää ja arvokasta työtä tekeville naisille!

1 kommentti

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top