Seitansalaatti

Yllätyksenä sain vanhalta tutultani sähköpostiin viestin että miksi uusia ruokapostauksia ei tule tiheämpään ja että hänellä on vaikeuksia keksiä mitä söisi. Selitykseksi voin sanoa että katetroinnit ja elvytykset ovat voittaneet postailun. Pöydälle keikkuu edelleenkin pino kirjoja joiden kaikkien nimi on sisätaudit ja jotka odottavat kovasti lukemista. Tässä kuitenkin jemmapostaus!

Seitan kuuluu suosikkiruokiin, nyt kun sen valmistaminen on tuttua ja turvallista. Kokeilutkin sujuvat mukavemmin kun perusta on hanskassa. Kuvasta ei välttämättä päättele ihan ensimmäisenä että kysessä on salaatti, mutta se siitä oli ainakin tarkoitus tulla. Couscous salaatti seitanilla ja herneillä. Joukossa oli myös kirsikkatomaatteja jotka välttivät kuvaushetken taidokkaasti. Tämän ruoan ideana oli oikeastaan se että se on täyttävää, jotain muuta kuin pastasalaattia ja että se maistuu kylmänä! Tulos oli kaikkea tätä.

Aikaavievin vaihe on seitanin valmistaminen, tein tämän jo edellisenä iltana marinoitumaan, käytin mausteita runsaalla kädellä. Couscous kun on itsessään mietoa. Kokonaisuus toimi hyvin eikä couscousia tarvinnut senkoommin maustaa. Joukkoon voisi toimia vielä lime tuomaan raikkautta.

Seitan tällä ohjeella
Pilko ennen paistamista palasiksi. Kun seitan on valmis, lisää joukkoon pussillinen sokeriherneitä pakkasesta.
Keitä couscous ohjeen mukaan ja sekoita ainekset keskenään. Pilko joukoon kirsikkatomaatteja.

Valmis.

Varmasti helpoin ruokaohje ikinä!

Tai ainakin lyhyin!
Nyt sisätautien pariin!

2 kommenttia

 1. Mun on nyt ihan pakko sanoa koska mua on jo häirinnyt pitkään tää vaikka ehk kantsis vaan olla hiljaa ku täs ei oo mitään järkee. Mä oon ain jotenki saanut sellasen vision päähäni et ku puhut seitanista niin puhut saatanasta silleen englantilaisittain:D "saatana kuuluu suosikkiruokiin, nyt kun sen valmistaminen on tuttua ja turvallista"
  mietin tätä jo jouluna ja ajattelin että ompa liisa kirkonpolttaja ku tekee jouluna saatanaruokaa..

  en voi olla kuolematta nauruun näille ajatuspäätelmilleni!!

  terveisin Anna (kukapa muukaan)

  VastaaPoista
 2. :'D! Mä repesin kovaan nauruun hiljaisessa koulun tietokoneluokassa. Mä nauran saatanalle kun muut väkertää etiikkaa ympärillä. Mutta siis, ei voi muuta kuin onnitella sua :D

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top