Valkoinen kookos-porkkanakakku




Tässä toinen kakku jonka tein äitini synttäreille. Olen pitkään ihaillut Fragrant Vanilla Cake sivuston kakkuja, ja erityisesti yhdistelmä kookos, appelsiini ja porkkana kiinnitti huomioni! Tein tämän pohjalta hiukan omannäköisen versioni joka tulee siis tässä. Tulos oli ihanan kostea ja herkullinen ja tätä tulen taatusti tekemään toistekin. En tehnyt pieneen muottiin johon alkuperäinen kakku no tehty. Neljän kerroksen sijaan minulla on siis kaksi. Ohje sisältää muutenkin pieniä muutoksia.

Mitat ovat alkuperäisen tapaan cup mitoissa, nykyään niin monella suomessa auvalla on cup mitta käytössään. Vielä muistutuksena että 1 cup = 2,37dl.


Pohja:

2 cup jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa

1tl suolaa
2tl kanelia
1tl kardemummaa
1/4 tl muskottipähkinää

1/2 cup kookosöljyä
1 cup ruokosokeria
1/2 cup vastapuristettua appelsiinimehua
2 rkl raastettua appelsiinin kuorta
3/4 cup kookosmaitoa
2 rkl sitruunamehua
1.5 tl vanilja aromia
1.5 tl manteliaromia
1 1/2 cup raastettua porkkanaa
1 cup kookoshiutaleita
1/2 cup cashewrouhetta

Kostuta appelsiinimehulla tai soijamaidolla tarpeen mukaan.

Sekoita kuivat ainekset keskenään, ja loput keskenään jonka jälkeen yhdistä ne huolella sekoittaen.
Aseta leivinpaperi irtopohjavuokaan ja voitele vuoan reunat hyvin. Leivinpaperin ylimääräisiä reunoja kannattaa hieman leikellä. Paista noin 190 asteen lämpötilassa kunnes koetikkuun ei enää tartu taikinaa ja pinta on saanut väriä. Kannattaa paistaa mielummin liian pitkään, sillä tulet kuitenkin kostuttamaan kakun. Jos kakku jää sisältä kosteaksi, sitä on hyvin hankala haklaista kahtia. Pohja kannattaa tehdä päivää aikaisemmin  odottelemaan.

Täytteeksi tein vaniljakreemin jonka löysin citymarketista. En hetkellä muista kyseistä tuotetta, mutta palaan asiaan. Tähän käy tietenkin mikä tahansa täyte, kunhan se on tarpeeksi jähmeää eikä valu. Kyseinen kreemi ilahdutti suuresti sillä se taisi olla vegaaninen, toisin kuin kreemit joita käytin syödessäni vielä maitotuotteita ja kananmunia.

Kuorrute:

1pkt vegaanista tuorejuustoa, tofuttia
1dl air & creamy vaahtoa
1.5dl tomusokeria
1tl vaniljaromia

Vatkaa ensin air & creamy vaahdoksi ja lisää tomusokeri. Notkista tuorejuusto haarukalla ja vatkaa joukkoon, lisää aromi. Lisää tarvittaessa enemmän vegevaahtoa tai tomusokeria. Tarkoituksena on saada pehehmeä muttta pursotettava koostumus. Pursota kakun reunat kauttaaltaan pieniä palloja täyteen, jatka päälle niin paljon kuin haluat, miksei kokonaankin. Koristele vielä kookoshiutaleilla pallottomat kohdat. Kakun ulkönäkö sai paljon kehuja, mielestäni kokovalkoinen kakku yllättää ihanasti kun sisältä paljastuu oranssihtava ja mausteinen täyte.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top