Mansikkainen suklaakakku

Tässä omille syntymäpäivilleni tekemä juhlava kakku joka sopii oikeastaan mihin vuodenaikaan tahansa. Kesä on kuitenkin paras aika sitä mitä mehukkaampia mansikoita löytyy sitä parempaa kakku on. Tietenkin eri marjaa tai hedelmää käyttäen saa aina sesongin mukaisen jälkiruoan!

Kuvaaminen jäi viimetinkaan joten siksi vain yksi epämääräinen kuva.

Kakku koostui kolmesta kerroksesta, joista alin ja ylin oli tummaa ja keskikerros vaalea. Näin leikatessa sisältä paljastui kiva raita. Täytteenä oli suklaakreemiä ja mansikoita.

Pahoittelen epäselvästä ohjeesta mutta kuva kertoo aika paljon eikö vain :)

Mansikkainen suklaakakku

Pohja:


Käytetään yhteensä 3 puolikasta tai vaihtoehtoisesti kakki sikarien korkeuden mukaan tai sen mukaan kumman halkaiseminen onnistuu. Minulla on taipumusta sählätä tässä ja riski pohjan rikkoutumiseen on aina olemassa.

Kostuta vasta kokoamisvaiheessa etteivät pohjat murene jatkuvasta siirtelystä. Tein pohjat valmiiski edellisenä päivänä, halkaisin ja kostutin vasta juuri ennen kokoamista. Kostutukseen käytin maitokahvia.


Täyte:


Suklaakreemi

1pkt maustamatonta tuorejuustoa, tofutti
100g tummaa suklaata
1/2prk air&creamy vaahtoa, vatkaa koko purkki sillä tarvitset toisen puolikkaan koristeluun.
Tomusokeria
2 rkl soijamaitoa

Vatkaa soijakerma ajoissa valmiiksi makeuttaen tomusokerilla. Tämän voit tehdä hyvin ajoissa valmiiksi sillä kerma jähmettyy hiukan jääkaapissa ja saa näin paremman koostumuksen. Itse vatkasin jo edellisenä iltana valmiiksi.

Vatkaa tuorejuusto ja soijakerma keskenään, lisää sulatettu suklaa ja soijamaito. Vatkaa ja lisää tomusokeria maun ja koostumuksen mukaan. Voit säädellä paksuutta lisäilemällä soijamaitoa tarpeen mukaan. Tuloksen pitäisi olla pehmeä kreemimäinen, mutta ei liian valuvaa.

Tästä riittää sekä täytteeksi että koristeeksi päälle. Päälle tuleva kreemi saa olla hiukan jähmeämpää joten ota osa sivuun ja lisää tarvittaessa tomusokeria joukkoon.

Runsaasti mansikoita! 

Koriselu:


2pkt vegaanisia sikareita, löysimme citymarketista jotain kreikkalaisia sikareita joissa oli käytetty tummaa suklaata normaalin maitosuklaan sijasta. Sikareiden sijaan voi käyttää mitä tahansa keksiä, karkkia tai vastaavaa.

Kiinnittämiseen käytin kaapin perukoilta löytämääni valkoista piparikoristemassaa, sido vielä nauha ympärille jotta sikarit eivät pääse putoilemaan.

Koristelukreemi:

Osa täytekreemistä

Vaaleaa kreemiä:

1/2 pkt maustamatonta tuorejuustoa, tofutti
1/2 prk air&creamy vaahtoa
Tomusokeria

Vatkaa nämä keskenään ja lisäile tomusokeria kunnes tulos on mieleinen.

Kaksiväristä pursotusta varten tarvitset kolme pursotuspussia. Täytä vaalea yhteen ja tumma toiseen. Leikkaa päihin reilut reijät. Aseta pursotinpääty kolmanteen pussiin ja teippaa ulkopuolelta vielä kiinni. Laita täytepussit kolmannen sisään rinnakkain ja tee muutama kokeilu pursotus. Koristele kakku rennosti!

Kasaa päälle ensin iso keko mansikoita ja koristele kreemillä vasta sitten. Mitä enemmän mansikoita sitä parempi!

Tässä siis vaihe vaiheelta,

 • Halkaise kakut, aseta tumma pohja suoraan tarjoiluastialle ja kostuta maitokahvilla. Lado päälle runsaasti mansikoita ja puolet täytteeksi varatusta suklaakreemistä (muista varata koristelua varten erikseen) Käytin apuna irtopohjavuokaa kokoamisvaiheessa.
 • Aseta vaalea pohja ja kostuta. Lisää mansikoita ja suklaakreemistä loput, jätä kuitenkin noin rkl verran.
 • Laita tumma pohja päälle ja kostuta jälleen. Levitä rkl verran kreemiä jotta päälle kasattavat mansikat pysyisivät paremmin. Jos kreemiä ei riittänyt kaiva jääkaapista vaikka mansikkahilloa tai muuta vastaavaa. Asettele mansikat haluamasi tavalla.
 • Asettele sikarit kakun ympärille sokerikuorrutetta apuna käyttäen. Voit vatkata moisen tomusokerista ja soijamaidosta, minulla oli valmista kaapissa. Sido lopuksi nauhalla.
 • Tee kaksoispursotus edellämainitulla ohjeella. Säilytä jääkaapissa ennen tarjoilua. 
Kakku maistui jopa paremmalle seuraavana päivänä. Jos tarjoilet seuraavana päivän, tee pursotus vasta silloin.

Toivottavasti tässä oli mitään järkeä!
6 kommenttia

 1. Tosi hienon näköinen ja makukin varmasti kohdallaan :)

  VastaaPoista
 2. Ah, mikä ihanuus!! Suklaata, kreemiä ja mansikoita. Ei voi olla kuin herkkua.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaikille :) kyllä oli aika hyvän makuinenkin tuolla yhdistelmällä. Todella makea kylläkin! Vieraita ei haitannut mutta itse kun olin syönyt kuorrutusta koko aamun niin alkoi vähän tuntua tukalata!

  VastaaPoista
 4. Käytetään yhteensä 3 puolikasta tai vaihtoehtoisesti KAKKI sikarien korkeuden mukaan tai sen mukaan kumman halkaiseminen onnistuu. XD Sori, mutta nauratti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahhahah, ota nyt selvää mitä mun päässä on liikkunut :D. Pitää ehkä vähän suomentaa tota eeheh....

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top