Suklaapiiras

Tämän tortun tein oikeastaan täysin lennosta joten mitatkin ovat sen mukaisia ja eivät aina ihan järkeen käyviä. Idea toimi hyvin ja halusin oikeastaan nähdä miten silken tofu toimii uunnissa. Jatkossa puolitan tofun ja lisäilen vaikka jogurttia hieman enemmän mutta hyvää se oli silti.

Myös taikinan tein lennosta joten sitä tuli ehkä hieman enemmän kuin tarpeen. Lopuista tein kuitenkin minitortut vadelmatäytteellä!

Pohja:


150g huoneenlämpöistä margariinia
1dl sokeria
3.5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0.5tl soodaa
1tl vanilja-aromia
1dl vaniljalla maustettua soijamaitoa

Vaahdota margariini ja sokeri keskenään, vanilja-aromi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jatka vatkaimella sekoittamista ja lisää soijamaito. Lorauta tarvittaessa soijamaitoa lisää kunnes koostumus on murumainen mutta tahmea. Painele voideltuun piirakkavuokaan.


Täyte:


1pkt silken tofua
0.5dl alpro soya maustamatonta jogurttia
100g tummaa suklaata
1.5tl vanilja-aromia
0.5dl cashew pähkinöitä
1rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1dl vehnäjauhoja
2rkl perunajauhoja
3rkl tomusokeria
2rkl ruokosokeria
2rkl hunajaa

päälle saksanpähkinöitä ja hunajaa

Anna pähkinöiden liota ainakin tunnin verran ja valuta ne huolella. Jätä talouspaperin päälle odottamaan.
Vatkaa tofu, jogurtti ja muut ainekset suklaata lukuunottamatta keskenään. Jatka kunnes seos on aivan tasainen. Käytin itse tehosekoitinta jonne lisäsin joukkoon myös pähkinät.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää seokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hunajaa.


Kaada pohjan päälle ja paista 200 asteessa kunnes runat ovat ruskeita. Murskaa päälle saksanpähkinöitä ja norota hunajaa. Jätä jääkaappiin jäähtymään ja tarjoile.

4 kommenttia

  1. Ihanan näköinen piirakka! Huomasin muuten, että ohjeessa esiintyy muna, vaikkei sitä ainesosaluettelossa olekaan :)

    VastaaPoista
  2. Apua, mitäköhän ajattelin. Tarkoitin että margariini pitää vaahdottaa, muniahan ei jääkaapista edes löydy. Korjaampan asian ja kiitos tarkasta huomiosta. Näin tapahtuu kun kirjoittaa reseptejä ja katsoo Gilmoren tyttöjä samaan aikaan!

    VastaaPoista
  3. Sen tiedän kyllä. Olen kuitenkin käyttänyt hunajaa jota saan sukulaisteni kautta virosta, pieneltä perhetilalta. Kaupasta en sitä ole kertaakaan ostanut. Eihän tämä sinänsä paranna asiaa mutta tiedän ainakin että huonaja on valmistettu ei-voittoa tavoitellen ja siinä ei ole mitään lisäaineita. Lisäksi minulla on takuut asianmukaisesta käsittelystä ja siitä että mehiläiset saavat myös talvivarastonsa :)

    Jakaa tietenkin mielipiteitä mutta tämä on yksi sellaisista asioista jonka sallin itselleni.

    Hunajan ohjeessa voi korvata vaikkapa siirapilla ;)!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top