Barffaajille huomio!

Vauva-Atlaksen kanan sydän.

Yllätyin positiivisesti kun asioin Kampin kauppakeskukseen avatussa Mustissa & Mirrissä. Siltä pakastealtaasta nimittäin löytyi kiitettävän monipuolinen pakasteliha-allas. Joukossa oli myös paljon koirille käyviä sekoituksia mutta myös kissamme saivat sieltä useamman pötkön testiin. Eilen pilkottu kanan sisäelinseos meni kaupaksi jo jäisinä kimpaleina ja aamulla kanan siipi oli syöty ennen kuin ehdin edes näkemään sitä! Varmasti on ollut jo jonkin aikaa mutta tämä huomio onkin muille hitaille jotka eivät ole tätä älynneet.

Mikä parasta, löysin esitteen missä on listattu kaikki nämä mystiset ainekset joita en finelistä löydä! Nyt ei tarvitse enää pohtia fosforeita tai calsiumeita. Tässä linkki. Pelkästään tuon oppaan perusteella en lähtisi ruokkimaan, varsinkin kun kissojen osalta se on aika lailla unohdettu ja puutteellinen. Lisäksi luisen lihan saanti on selitetty hyvin epämääräisesti ja annettu ymmärtää, että se ei ole niin justiinsa. Ei varmasti olekkaan mutta erityisesti jos ryhdyt barffailemaan pennun kanssa, tarkistathan että pikkuinen saa tarpeeksi calsiumia kasvaakseen. Muuten seurauksena voi olla ikävä osteoporoosia muistuttava tauti.


Myös lähieläinkauppamme on ottanut valikoimaan raakaruokaa, mikä tarkoittaa näköjään sitä että suosio on kasvanut ja kysyntä lisääntynyt! Ja jopa citymarketeista saa nykyään raakapakasteita! JEI!

Suomeksi tämä uutinen tarkoittaa sitä että vaikka murren murkinasta saakin kaiken tarvittavan hyvin edullisesti, jos jokin yksittäinen on loppu, minun ei tarvtise olla ilman vaan voin yksinkertaisesti käydä työmatkalla nappaamassa kyseisen tuotteen. Kun murren murkinan kanan jauhettu siipi ei ole näille jostain syystä maistunut, ja värikin on ollut välillä epäilyttävän harmahtava, odotan innolla että tämä uusi löytö muuttaa tilanteen niin maistuvuuden kuin ulkonäön suhteen.

Sydän on meillä suurinta herkkua, mutta niin jauhettu sydän, kanan sydämmet ja kokonaiset sydämmet myydään kimpaleissa. Nämä saa vasaralla ja veitsellä kyll rikki mutta ei siististi eikä äänettömästi. Tämän vuoksi harrastamme kerran kuussa lihan pilko-pussita toimintaa äitini tai isovanhempieni takapihalla. Naapurit kun eivät täällä kerrostalossa niin välitä paukuttamisesta. Lihapötköissä on kuitenkin se etu että ne saa kätevästi viipaloitua vain minimaalisella paukutuksella. Tietty meteliä syntyy hieman, kun hakataan veistä vasaralla, mutta tätä kestää vain vähän aikaa. Näin siis ei aina tarvitse odotaa vapaapäivää kun esimerkiksi luinen liha on lopussa.


2 kommenttia

 1. haluaisin ylläpitää kissallani raakaliha ruokavaliota, mutta kun toinen ei niin ole vielä päässyt jyvälle touhusta. Kissani on reilu 1-vee ja syö mielellään raakana esim. possua, jos olen lähikaupasta paketin ostanut, mutta murren murkinasta olen ostanut jääkaapin täyteen kaikenmoista ja valitettavan usein ei kisu niitä ruokia sitten syö jos olen tarjonnut, tai jää ainakin puolet syömättä. On myös ollut vähän hankaluuksia ton annostelun/pilkkomisen suhteen ettei kerkeä liha mennä jääkaapissa pilalle pakkasesta otettua.Mitkä lihat teillä on mennyt parhaiten kaupaksi kissoille murren murkinan ruoista? Tuleeko barffaus kalliimaksi kuin kaupan murkinoiden ostaminen?en vaan tykkää antaa kissalleni kaupan ruokia, mutten ole varma onko minulla varaa myöskään ostaa aina noita barf-ruokia

  VastaaPoista
 2. Heippa!

  Monille kissoille raakaruokaan siirtyminen vaatii totuttelua. Possun lisäksi usein kana ja sydän on tykättyä, joita voisit kokeilla.

  Me pilkomme lihat suoraan jäisinä (vasarat, veitset ja kirveet käytössä) ja annostelemme minigrip pusseihin. Näistä sitten otamme annokset sulamaan aina edellisenä iltana. Murren murkinasta parhaiten maistuu naudan jauheliha, jauhettu sydän ja kanan sydämet sekä kivipiirat. Oikeastaan kaikki menee mutta nuo ovat suosikkeja.

  Kalliimmaksi ei tule missään nimessä, ellei jopa halvemmaksi. Kaupoissa on usein iltaisin myös alennettuja lihapaketteja, joissa on päiväys menossa umpeen päivän tai parin päästä. Näitä kannattaa myös napata pakkaseen odottamaan. Esimerkiksi jauheliha on edullista, meillä jauhetusta possusta ei välitetä mutta nauta maistuu. Kannattaa käydä myös eläinkauppojen pakastealtaisiin tutustumassa, sillä juuri näihin pötköihin pakattuja on helpointa pilkkoa.

  Kannattaa aloittaa siirtyminen pienestä ja sekoitella lihaa vanhaan tuttuun ruokaan vaikka. Toisilla menee kuukausi, toisilla vuosikin. Riippuu ihan kissasta. Meillä on barffattu pennusta lähtien joten homma on tuttua mutta on myös ruokia joihin tyttökissamme ei suostu kovankaan nälän edessä koskemaan. Tällaisia on esimerkiksi silakka, joka on taas poikakissamme lempiherkkua.

  Kun siirryt barffiin, muista tarjota myös luista lihaa tai turvata calsiumin saanti muulloin. Meillä tarjotaan kanan siipiä ja kauloja, jauhettua kanan siipeä ja lisäksi multicat tabletteja aina tarpeen mukaan. Myös kananmunankuorijauhetta löytyy kaapista.

  Multicat tableteista saat myös muita tarvittavia vitamiineja. Maarun kotisivut kannattaa kahlata läpi, sieltä löytyy aika kattava paketti :)

  http://personal.inet.fi/koti/maaru/

  Toivottavasti oli jotain apua ja kysele ihmeessä lisää. Tsemppiä barffaukseen!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top