Filokupit




Selailin reseptejä ja löysin Pullahiiren blogista ihanan idean, filotaikinasta tehdyt suolaiset kupit, joita voi sitten täyttää makunsa mukaan. Ihana idea varsinkin jos tekee suuremmalle joukolle syöjiä, filotaikinapaketista nimittäin riittää! Samalla voi tehdä useampia kuppeja ja täyttää puolet makealla, puolet suolaisella. 

Tarjosin näitä paremman puoliskoni syntymäpäiväkahveilla, juustokakun rinnalla. Oli oikein riittävä pikkusuolainen tarjoilu ja vieraille maistui! Lisäksi näitä oli oikeastaan todella kiva tehdä. Koristelu on ihana osa leivonnassa, pursottamiseen voisi jatkossa paneutua enemmänkin ja tehdä vaikka vihreän täytteen rinnalle punaista täytettä aurinkokuivatuista tomaateista ja punaisesta pestosta!

En ole ennen käsitellyt filotaikinaa mutta niin kauan kun pidin käsittelyjen välissä taikinan päällä kosteaa pyyhettä, kaikki sujui hyvin. Lisäksi taikinan kannattaa olla täysin sulaa ennen käsittelyä.

Tein ohjeen mukaan ja voitelin sulaa margariinia taikinalevylle. Pullahiiri kokosi päälekkäin kaksi levyä, kun minä päädyin kolmeen kerrokseen. Toimii molemmin keinoin. Leikkaa levyt neliöiksi ja asettele muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa kunnes  väri on kullanruskea, ei liian tumma. Leikkaamiseen soveltui parhaiten keittiösakset!

Alkuperäinen ohje teki täytteestä kreikkalaistyyppisen. Minä päädyin luomaan niistä aineksista joita hetkellä teki mieli. 

Täytteeseen tarvitset:


1 kurkku
1/2pkt kirsikkatomaatteja
1/2 pkt marinoitua tofua
3 runsasta kourallista pinaatinlehtiä
salaattia tai pinaatinlehtiä filokuppeihin
1 valkosipulinkynsi
2rkl soijajogurttia
2rkl yrttisoijatuorejuustoa

mustapippuria, yrttisuolaa

Pilko kurkku ja tomaatti pieneksi, aseta jokaiseen filokuppiin muutama pinaatinlehti tai muuta salaattia ja lisää päälle tomaatti-kurkku sekoitus. Soseuta muut ainekset sauva- tai tehosekoittimella ja aseta pursotuspussiin. Pursota kuppeihin haluamasi tavalla.

Kupit kannattaa täyttää ennen tarjoilua, itse täytin noin tuntia aikaisemmin, filokupit pysyivät hyvän rapeina. Ripottele päälle mustapippuria ja yrttisuolaa.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top