Kesän juustokakku




Niin kuin edellisessä postauksessa kerroinkin, mieheni syntymäpäiväkahveille tehtiin juustokakkua. Tämä on edelleen Chocochilin ohjeella tehty, kuten edellinenkin. Limeä ei ollut käytössä, mutta juustokakusta tulikin tällä kertaa vaniljan makuinen. Koostumus on edelleen ihanan mehevä ja maukas. Pohjassa noudatin samaa kaavaa enkä voinut millään jättää kookosta ja kookosmaitoa pois! Päälle kasasin kunnon keon mansikoita, mangoa ja viinirypäleitä! Nyt ei pyrtiä olemaan minimalisteja vaan tehdään keosta niin suuri kuin osataan, tai kunnes mansikat loppuvat, niin kuin minun tapauksessani.

Kakun tein jo tarjoilua edeltävänä iltana valmiiksi ja näin aijon jatkossakin. Maku ehtii muhia mukavasti ja kakku on varmasti jäähtynyt ja jähmettynyt kunnollac koristeluja varten.

Sitten pientä turvautumista toisiin ruoanlaittajiin, kun omat taidot ja älli ei riitä. Pahoittelut etukäteen että tämä ei oikeastaan liity mitenkään tai läheskään aiheeseen, eli juustokakkuun. Tuntui vain tyhmältä tehdä kysymykselle täysin oma postaus :) Moni varmaan tietää upean vegaanibloggaajan Vegan Dad.  Hänellä on mitä ihnempia seitan yms ''fake meat'' reseptejä. Kovin monessa reseptissään hän kuitenkin höyryttää ruoan valmiiksi. Olen pitkään himoinnut esimerkiksi hänen lunchmeat väkerryksiään. Onko kenelläkään kokemusta miten tämä höyrytys käytännössä tapahtuu, höyrytyskattilassa? Tällaista en omista, mutta onko kyseessä kuitenkin sama juttu vai miten ongelma ratkeaisi? Onko kukaan testaillut hänen fake meat reseptejään?

Kesän juustokakku:


Pohja:
1/2 pkt digestive keksejä
1/2dl kookoshiutaleita
1dl kookosmaitoa
1/2dl sulatettua margariinia

Täyte:
1pkt maustamatonta soijatuorejuustoa
1tlk Alpro luomu soijajogurttia
3rkl perunajauhoja
2dl tomusokeria
2tl vanilja-aromia

Päälle:
1-2prk vaniljavanukasta tai vaniljakreemiä
1 mango
1 rasiallinen mansikoita
1/2 rasiallista viinirypäleitä

Agar agar hiutaleita tai vegesettiä

Pohjaa varten murskaa digestivet hienoksi muruksi, sekoita muut ainekset joukkoon ja painele irtopohjavuoan pohjalle.

Sekoita täytteen ainekset keskenään huolellisesti. Soijatuorejuuston kannattaa antaa olla huoneenlämmössä hetken jotta se on pehmeämpää ja helpommin sekoittuvaa. Itse vatkasin vatkaimella kunnes möykkyjä ei enää ole.

Kaada pohjan päälle ja paista ensin 20min 175 asteessa ja sitten jatka paistamista toiset 20min 150 asteessa.

Levitä vanukas tasaisesti kakunh päälle ja kasaa mango, mansikat ja marjat haluamallasi tavalla keoksi. Tee kiille käyttämäsi tuotteen paketin ohjeen mukaan ja levitä ohut kerros kakulle jotta koristeet pysyvät paikallaan.

2 kommenttia

  1. Vegan Dad ei ollut minulle ennestään tuttu mutta sivulla käytyäni tulin siihen tulokseen että ohjeensa mukaan tehty suht isokokoinen 'tekoliha' ei oikein mahdu ainakaan pienimpiin höyrystimiin.
    Jos on tilavampi höyrykeitin tai vaikka mehumaija, homma onnistunee ok.
    Osassa uusista sähköuuneista on myös höyrytystoiminto, ruoka ei kuivu paiston aikana.

    VastaaPoista
  2. Okei eli kun höyrysin on hankintalistalla niin tähtään samantien isoon sellaiseen! :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top