Kuohkeat banaanimuffinssit


Muffinssien teko on aina pientä jännitystä, sillä en halua koostumuksen olevan liian kakkumainen. Näissä onnistuin kyllä kieltämättä ihanasti. Maku oli herkullinen ja koostumus ilmava ja kostea! Täytteeksi laitoin palan wiener nougatia.

Samana päivänä leivoin leipää, ja kuten näissä muffinsseisakin, käytin rasvana kookosöljyä. Lieneekö tämä herkkujen salaisuuas, vai oliko vain hyvä tuuri. Molemmat meinasivat nimittäin loppua kesken ihan meidän kahden syömänä. Pinnasta tuli ihanan rapsakka ja sisälmys oli mehevä ja makea.

Ohjeesta sain 9 muffinssia, 6 pientä ja 3 isoa. Käytin tätä ohjetta hieman muunnellen. Yleensä en käytä leivonnaisissa no-egg jauhetta noin paljon ellen pidä sitä aivan välttämättömänä. Tähän kuitenkin laitoin koska alkuperäinen ohje niin nevoi. Mutta kuten alla mainitsenkin, sen voi mainiosti korvata tai jättää poiskin. Tietenkin koostumus muuttuu hiukan, vielä en tiedä miten mutta tulen senkin testaamaan jossain vaiheessa.

Banaanimuffinssit, wiener nougat täytteellä:


2c vehnäjauhoja
3/4c sokeria
1tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa

1/2c kookosöljyä
2 tummunutta banaania
3tl no-egg jauhetta
2tl vanilja-aromia
8rkl soijamaitoa

ripottele pääälle kaurahiutaleita ja fariinisokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään huolellisesti. Soseuta banaani ja sekoita muut ainekset tähän joukkoon. Yhdistä seokset mahdollisimman vähän sekoittamalla. Lusikoi muffinssivuokiin taikinaa ja laita keskelle wiener nougat, lusikoi taikinaa päälle niin että vuoka on melkein täynnä.
Paisa 15-20min 150 asteessa, kunnes pinta on kullanruskea.

No-egg jauheen voi jättää pois mutta lisäisin muutaman tl perunajauhoja ja muutaman rkl nestettä. Voi tietenkin korvata myös nokareella silken tofua, banaanilla yms.

Pistin itse puolet äkkiä pakkaseen että jäi myöhemmäksikin. Muuten olisimme syöneet kaiken kyllä aivan hetkessä.



2 kommenttia

  1. Ihanan näköinen ohje! Mun tekee aina mieli tehdä jotain banaanileivonnaisia mutten ole vielä oikein keksinyt hyvää reseptiä, tätä täytyy kokeilla. Wiener Nougatin tilalle voisi koklata myös maapähkinävoita, hmmm... Kookosöljy on kyllä muffinseissa ja muissakin ei-kylmäsäilytystä vaativissa leivonnaisissa tosi jees. Kiva blogi muutenkin!

    VastaaPoista
  2. Maapähkinävoita voisin itsekin kokeilla! Hyvä idea! Kiitos kovasti :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top