Lamingtons



Kyseessä on Australialainen herkku, jossa kakkupala kuorrutetaan suklaakastikkeella ja peitetään kookoshiutaleilla. Netistä löytyyä vaikka minkälaisia ohjeita, erilaisilla täytteillä, tai kokonaan ilman täytettä. En ole koskaan edes maistanut tällaista ennen, vaikka Australiassa olenkin käynyt. Jos ihan rehellisiä ollaan, en ole edes nähnyt näitä. Eivät liene kovin tavallisia täälläpäin. Törmäsin näihin kuitenkin kun selailin YouTubesta kakkuvideoita on mulla oikeasti elämä... ja siitä lähtien olen himoinnut näitä! Vaikka idea on yksinkertainen, en voinut kuvitellakaan että tulos on niiin herkullinen!!? Aivan mahtavia! Lisäksi löysin uuden vaalean vegaanisen kakkupohjaohjeen, joka on niin paljon onnistuneempi kuin edellinen ja ensimmäinen kokeiluni! Tästä tulee uusi kakkupohjani ellei toisin todisteta ja pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan paljon suositeltua valkoviinietikkaa leivonnassa.

Tervetuloa täytekakut ja kesä!

Näitä oli ihana tehdä sillä tykkään räpeltää, pyöritellä ja näprätä kun leivon. Loppua kohden oli kyllä pakko myöntää että tämä on hemmetin sotkuista puuhaa. Kannattaa siis varata hyvät hermot ja paljon tilaa sekä tasolle että valmiiksi jääkaappiin ja pakkaseen. Jos osaat käsitellä jauhoja ja kookoshiutaleita yhtä taitavasti kuin minä, varaa lähelle myös imuri.

Käytän jälleen cup mittoja, mutta edeleen 1cup = 2.37dl

Vaniljainen kakkupohja, 1 pellillinen


Muuntelin tapani mukaan alkuperäistä ohjetta hiukan.

1c vaniljasoijajuomaa
1c metsämansikkavissyä, tai muuta kuplivaa
140g vegaanista margariinia
30g oliiviöljyä
2rkl valkoviinietikkaa
4tl vaniljajauhetta
3.5c jauhoja
2c sokeria
1tl suolaa
2tl soodaa
1tl leivinjauhetta

Sekoittelin ainekset myös hieman eri järjestyksessä kun alkuperäisessä ohjeessa, jonka luin vasta myöhemmin. Tässä nyt kuitenkin minun tavallani tehty kakku.

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri keskenään. Lisää öljy ja vaniljasokeri ja jatka hetken aikaa vaahdottamista. Sekoita kuivat ainekset keskenään sekä soijajuoma, etikka ja vissy keskenään.

Yhdistä sokeri-rasvaseos kuiviin aineksiin ja lopuksi kääntele nesteet joukkoon. Anna seistä 5min, ja kaada korkeareunaiselle pellille. Voit käyttää myös pienempää brownies vuokaa, mutta pidennä hiukan paistoaikaa.

Paista 175 asteessa noin 35min.

Lamingtonien väliin voit laittaa mitä tahansa hilloa, suklaalevitettä, kinuskia tai kreemiä. Oman maun mukaan. Itse halusin punaista hilloa jotta se näkyy kivana raitana.

Leikkaaa jäähtynyt pohja noin 5cmx5cm kokoisiin paloihin ja halkaise keskeltä. Täytä hillolla ja aseta pakastimeen noin tunniksi. Tämä ei ole välttämätöntä mutta helpottaa kovasti kuorruttamista!

Pohja oli hyvin mehevä ja kostea joten kostuttamista ei tarvinnut vaikka näin alussa suunnittelin. Tätä samaa ohjetta voisi kokeilla myös cupcakes muodossa :)

Kuorrute

150g tummaa suklaata
50g margariinia
3/4c vaniljasoijajuomaa
2c tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
2rkl kiehuvaa vettä

200g kookoshiutaleita

Sulata suklaa ja margariini maidon seassa vesihauteessa jatkuvasti sekoittaen. Sihtaa tomusokeri ja kaakaojauhe siivilän lävitse seokseen ja sekoita vatkaimella tai käsin kunnes massa on tasaista. Lisää kiehuva vesi ja sekoita vielä.

Aseta tämä seos yhteen laakeaan kulhoon ja noin neljäsosa kookoshiutaleista toiseen. Asettele leivinpaperi pöydälle ja nosta kylmä uunin ritilä sen päälle.

Ota leivos, pyörittele se kuorrutteessa nopeasti ja valuta ylimääräinen pois. Tämän jälkeen pyörittele se kookoshiutaleissa kevyesti ja aseta ritilälle. Kookoshiutalevaihe kannattaa tehdä nopeasti jotta hiutaleet eivät ole kaikki aivan suklaassa. Ripottele lisää hiutaleita päälle tarvittaessa. Anna jäähtyä jääkaapissa kunnes kuorrute on jähmettynyt. Tarjoile!

Suosittelen asettamaan kakki tavarat valmiiksi ja lähelle, myös vesikulhosta käsille oli apua. Itse käytin vain vasenta kättä kuorrutteessa ja oikean pidin puhtaana hiutaleiden käsittelyä varten. Lisäile hiutaleita sitä mukaan kun ne loppuvat, minulle kaks 100g pkt riitti täsmälleen koko pellillisen koristeluun. 

Osan aijon myös pakastaa, tuli sen verran suuri satsi!

Ovat aivan ihania suosittelen ehdottomasti! 





6 kommenttia

  1. No huh, kuulostaapas melkoisen sotkuiselta väkertämiseltä! Mutta lopputulos on mielenkiintoinen.
    Joskus pitäisi järjestää pieni suuri kakkupohja -testi niin pääsisi vertaamaan erilaisia reseptejä. Ja tuon viinietikan vaikutusta.

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti! Olen päättänyt että kun tulee leivottua omaan tarkoitukseen niin kokeilen erilaisia ohjeita mahdollisimman paljon. Sitten tietää ne takuuvarmat kun pitää tehdä kylään tai vieraille :)!

    VastaaPoista
  3. onpas kiva blogi! liittyisin mielelläni lukijaksi mutta en löytänyt nappia josta painamalla pääsee lukijaksi? (:

    VastaaPoista
  4. Eikö tuossa yläpaneelissa ole että lue tätä blogia? :)

    VastaaPoista
  5. Eikun eipäs olekkaan! Aikaisemmin se on siellä ollut. Jos joku osaa auttaa niin vinkit otetaan vastaan!

    VastaaPoista
  6. Hei! Työskentelen Indiedays-portaalille.En löytänyt meiliosoitettasi blogistasi. Lähettäisitkö minulle viestiä osoitteeseen sara.jarvi@indiedays.com

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top