Linssisalaatti paahdetuilla punajuurilla

Kaupoista saa nyt ihania tuoreita aprikooseja todella hyvän hintaan! Kampista löytyi jopa hyvännäköisiä viikunoita, vaikka kilohinta lähentelikin kahtakymmentä viittä euroa. Kohta nekin ovat edullisia ja niitä raaskii ostaan ihan jokapäiväiseen naposteluun!

Iltapalaksi teki mieli ruokaisampaa salaattia joten päädyin tällaiseen versioon. Olen monta päviää nakertanut aprikooseja jo töissä mutta kertaakaan ei jäänyt tarpeeksi kotiin tuomiseksi. Nyt oikein varta vasten säästin jotta pääsen tekemään salaattia iltapalaksi! Salaatin idea oli, että se on ruokaisa sisältämättä pastaa, couscousia, perunaa yms tämäntyyppistä. Hyvin toimi idea ja nälkä ei kyllä jäänyt. Ellei sitten tietenkin ole iltaisin tapana syödä hyvinkni raskaasti :)

Tein molemmat salaatit lautasille valmiiksi, kannattaa ensimmäisenä laittaa uuni päälle ja punajuuret valmistumaan jotta niitä ei tarvitse erikseen odotella. Salaatin kaveriksi tuhosimme perunarieskoja. Näitäkin pitäisi opetella tekemään itse.

Linssisalaatti paahdetuilla punajuurilla:

Kahdelle pääruoaksi

1 nippu valitsemaasi salaattia
1 paprika
n 15cm pätkä kurkkua
3 suurempaa etikkapunajuurta
3 aprikoosia
1tlk punaisia linssejä
2 rkl pähkinöitä tai siemeniä

Mausteeksi, suolaa, rosmariinia, persiljaa

Viipaloi punajuuret pieneen uunivuokaan ja ripottele päälle mausteet. Erityisesti rosmariini ja punajuuri toimivat mielestäni hyvin yhdesssä ja sitä saakin olla reilummin. Paista n. 200 asteessa, 15-20min. Nostin viimeisen 5min ajaksi punajuuret aivan uunin ylätasolle käristääkseni pintaa hiukan.

Revi salaatti lautasille ja pilko kurkku ja paprika päälle. Halkaise aprikoosit ja poista kivi. Jäin aprikoosin puolikkaan leikkelemättä mutta ne voi myös pilkkoa pienemmäksi jos niin tykkää. Kypsä aprikoosi halkeaa nätiski keskeltä sen koommin veistä käyttämättä.

Lusikoi linssit kasaksi pääle ja lisää punajuuret kun ne ovat valmiita. Asettelusta tuli ihan hauska kun kasasin kaiken keoksi ja annoin linssien valua päällimmäisenä. Ripottele vielä pähkinät ja tarjoile.

Kastiketta tämä ei oikeastaan kaipaa, jos maustoit punajuuret kunnolla. Omiini tuli suolaa vähän enemmänkin joten yleensä käyttämä balsamico jäi kaappiin voimakkaam makunsa vuoksi. Omani päälle lorautin kyllä ruokalusikallisen kookosöljyä, niin kuin joka ruokaan viimeaikoina...

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top