ParsakaalimuhennosPerunamuussi tuntuu useimmiten turhan raskaalta. Parsakaalilla keventämällä siitä saa ensinäkin ihanan vihreän, ja huomattavasti kevyemmän ja maukkaamman ratkaisun. Parsakaalia tulee useimmiten syötyä ihan sellaisenaan keitettynä. Tämä on usein ruoka jota päädymme tekemään myöhään illalla, treeneistä ja töistä kotiin raahautuneena. Olemme nälkäisiä mutta koska on myöhä, ruoan pitää olla hyvin sulavaa ja ei liian raskasta. Parsan rinnalla syömmä tyypillisesti jotain proteiinirikasta. Tofua, papuja, linssisalaattia yms. Kuvassa muhennoksen rinnalla syötiin salsassa paistettua soijaleikettä.

Syömme usein kokonaisen parsakaalin puoliksi, tähän siis lisäämällä muutama perunan, saat 3-4 annosta. Riippuu siitä kuinka suuria perunoita käytät ja kuinka paljon jatkat soijakermalla. Yksi ylimääräinen menee evääksi, toinen pakkaseen. Niin kuin syysteemi kuuluu.

Parsakaalimuhennos:


1 parsakaali
3-4 pientä perunaa
Soijakermaa
mausteeksi, kasvisliemikuutio, pippuria, persiljaa, valkosipulia ja juustokuminaa.

Keitä parsakaali ja perunat kypsiksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Ne saavat kiehua jopa hieman yli. Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Itse pidän karkeammasta lopputuloksesta joten  surautan vain muutaman kerran. Nosta takaisin levylle ja kaada soijakermaa joukkoon. Sekoittele ja anna kuumeta. Lisää soijakermaa kunnes koostumus on mieleinen. Minulla menee noin puolikas purkki.

Mausta ja tarjoile!

Vinkki: Jos haluat lisätä ruoan proteiinipitoisuutta, niin keitä perunan ja parsakaalin joukossa desin verran vihreitä linssejä. Ne valmistuvat noin samassa ajassa ja sopivat maultaankin kokonaisuuteen!

Kesä on vauhdissa ja kissat ovat tyytyväisiä yhdestä erityisestä syystä. Nimittäin jopa meidän yhdeksänteen kerrokseen on lentänyt kärpäsiöä karvaturkkien iloksi. Tietokoneet, kahvinkeittimet ja kaikki mikä pöydällä on jyrätään rajusti pois tieltä jotta tunkeilija saadaan kiinni. Huvittavinta on, että kun kärpänen on lentänyt piiloonsa, kisut jäävät tuijottamaan pistettä eli ''kärpästä''. Seinässä ei tarvitse olla edes mitään jälkeä, kun nuo kaksi ovat vakuuttuneita että kyseessä on edelleen näkymätön kärpänen josta ei vaan voi irrottaa katsetta...

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top