Pehmeä siemenleipä

Teki kovasti mieli leipoa tuoretta leipää ja päädyinkin sitten tällaiseen vuokaleipään. Meinasin innostua ja tehdä kerralla kaksi annosta mutta päätin ensin kokeilla reseptiä ja sitten vasta tehdä suuremmat erät.

Ideana oli löytää yksinkertainen ohje jolla voisi tehdä leipää jatkossakin, mutta joka olisi kuohkea ja mielellään edullinenkin. Tämä taitaa olla se. Kookosöljy on vähän hintavampaa toki, mutta tilalla voi käyttää mitä tahansa muuta öljyä. Makua saa vaihdeltua mausteilla, siemenillä ja pähkinöillä.

Sisältö on pehmeä ja ilmava, mutta kuori kovettui rapeaksi ja maukkaaksi. Älä siis anna kovan kuoren hämätä!

Siemenleipä:


2dl sämpyläjauoja
5dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1pss kuivahiivaa
1dl auringonkukansiemeniä
1dl hampunsiemeniä
1tl suolaa

1tl persiljaa
1tl oreganoa
1tl rosmariinia

0.5dl kookosöljyä
1dl soijamaitoa
3dl lämmintä vettä

Koristeeksi siemeniä ja kaurahiutaleita

Sekoita kuivat ainekset ja mausteet keskenään. Sekoita soijamaitoon lämmintä vettä niin että tulos on kättä lämpimämpi. Sekoita kuivien ainesten joukkoon ja vaivaa heti. Lisää öljy ja vaivaa taikinasta tasainen. Käytin vatkaimen taikinapäitä. Lisää vettä joukkoon jos tuntuu liian kuivalta. Taikina saa ennemmin olla hiukan löysempi kuin liian jämäkkä.

Anna kohota 45min lämpimässä paikassa.

Kostuta kädet ja vaivaa vielä hetki, muotoile taikina pötköksi ja aseta öljyttyyn leipävuokaan. Ripottele päälle kaurahiutaleita ja siemeniä. Paista 150 asteessa 20min ja nosta lämpötila 200 asteeseen. Paista kunnes pinnan väri on kultainen.

Nauti kuumana mieleisesi levitteen kanssa!





Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top