Varhaiskaalilaatikko


Kaupoissa on edelleen superhalpoja varhaiskaaleja! Tällä hetkellä se sopiikin lomakkooni mitä loistavimmin. Onneksi ruoan mausta ei tarvitse tinkiä sillä tämä kaalilaatikko oli yksi onnistuneimpia kaalikokkailuja. Jätin tarkoituksella kermat ja voit pois, eikä haitannut makua ollenkaan! Tulos oli pehmeä ja tomaattinen, siihen mihin pyrinkin. Jatkossa tulen soveltamaan tätä reseptiä ja jätän kermat kaappiin.

Ohjeesta tulee suuri uunivuoka täyteen. Söimme annokset ja pistin loput pakkaseen niin kuin suuremmille annoksille tapaan tehdä.


Varhaiskaalilaatikko


1 varhaiskaali
1 sipuli
3dl keittämätöntä risottoriisiä
1dl soijarouhetta
1dl hernerouhetta
2tlk tomaattimurskaa
1/2dl soijajogurttia
1rkl siirappia
2 kasvisliemikuutiota
1rkl balsamicoa
1rkl soijakastiketta

2rkl korppujauhoja

Mausta runsaasti, paprikajauheella, chilillä, oreganolla, basilikalla ja rosmariinilla.

Pilko kaali ja sipuli. Kaada kaali kattilaan ja valuta vettä päälle kunnes kaali peittyy, lisää kasvisliemikuutio, 1rkl balsamicoa ja 1rkl soijakastiketta. Keitä n. 15-20min kunnes se on hieman pehmennyt. Keitä toisesssa kattilassa risottoriisi kasvisliemikuution kera.

Kuullota sipulia öljyssä. Kaada joukkoon tomaattimurska ja rouheet, sekä mausteet. Anna hauta kunnes kaali ja riisi ovat kiehuneet.

Sekoita riisi, kaali ja kastike yhteen. Kaikkea vettä ei tarvitse valuttaa pois, sillä ne vetäytyvät paistaessa. Lisää siirappi ja kaada suureen uunivuokaan.

Paista 1h 15min folion alla 180 asteessa, ripottele korppujauho päälle ja paista vielä 15min.

3 kommenttia

  1. Löysin vasta äskettäin tämän blogisi ja löysin paljon ihania reseptejä ja muita mielenkiintoisia juttuja. Ja kissat <3. Tykkäsin siis ja tulen vastakin. Tervetuloa myös vastavierailulle. ;)

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla ja kiva saada uusi lukija lisää :)! Sinunkin blogisi vaikutti kivalta, tutustun ehdottomasti tarkemmin!

    VastaaPoista
  3. tää näyttää ihan superhyvälle ! :P

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top