Kesäkurpitsakeitto valkoviinillä


Sosekeittoja tulee syötyä todella usein. Joskus kuitenkin kyllästyttää perinteinen soseuta ja syö versio. Tästä päivästä alkaa kuukauden ihana loma ja se ansaitsikin hieman fiinimmän sosekeiton. Sain ystäväni isoäidin kasvimaalta, sekä virosta mummoltani kesäkurpitsoja. Niitä siis syödään seuraavat kolme päivää ainakin. Lorautin keittoon valkkaria joukkoon anatamaan makua ja toimikin aika kivasti. Sitä viiniä piti tietenkin saada myös lasiin keiton rinnalle tehostamaan elämystä!

Fiinimpi kesäkurpitsakeitto:


1 kesäkurpitsa
2 perunaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1dl punaisia linssejä
0.5dl maustettua bulgur seosta

1dl kaurakermaa
1dl valkoviiniä

maizenaa

nippu persiljaa ja tilliä

oreganoa, chiliä, juustokuminaa 

Keitä aineksia kunnes peruna on kypsää. Valuta ylimääräinen vesi pois. Soseuta ja kaada kaurakerma joukkoon ja valkoviini joukkon. Voit lisätä enemmänkin maun mukaan. Jos koostumus on liian paksua, kaada joukkoon vielä vettä tai kaurakermaa. Lisää muutama rkl maizenaa ja anna pulpahtaa. Mausta, silppua tilliä runsaasti joukkoon  ja koristele persiljalla.
Hyvää kesäloman alkua minulle!
Ja muillekkin tietty!



Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top