Zucchini Coconut Bread


Tämä julkaistaan jo täältä Ateenan auringosta, mutta en halua jättää paluullekkaan, sillä niin ihana resepti on kyseessä ja kesäkurpitsat ovat tietenkin parhaimmillaan juuri nyt!

Ohjeen löysin netistä googlailemalla, mutta täytyy myöntää että unohdin jo alkuperäisen lähteen. Lisäksi muuntelin reseptiä sen verran että sitä ei välttämättä edes alkuperäiseksi tunnista. Tässä siis oma versioni.

Kyseessä on makea kakku/leipä jota voi nautiskella jälkiruoaksi tai muuten vaan vaikka teen tai kahvin kanssa.

Leivätstä tai enemmänkin kakusta tuli kostea, mehukas, tiivis ja samalla ilmava. Koko homma syötiin yhdeltä istumalta, puolet ennen kuin teevesi ehti edes kiehua. Tämä on makea, muttei liian makea, ei sellainen äklökakkumakea, vaan makeahko! Juuri sopiva.

Zucchini Coconut Bread:


1/4c kookosöljyä
1/2c fariinisokeria
1/2c hunajaa tai siirappia
1 banaani

1 1/2c raastettua kesäkurpitsaa
1rkl kookoslikööriä tai malibua
1tl vanilja-aromia
1/2tl manteliarmoia
1c kookoshiutaleita

2c jauhoja
1/2tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele pitkulainen leipävuoka valmiiksi.
Soseuta banaani ja vatkaa siirappi tai hunaja, kookoslöjy ja fariinisokeri joukkoon. Raasta kesäkurpitsa ja vatkaa kaada seokseen. Lisää kookoshiutaleet, likööri ja aromit. Sekoita keskenään jauhot ja loput kuivat ainekset. Vatkaa seos tasaiseksi ja kaada leipävuokaan. Paista 30-45min tai pidempään, kunnes pinta on ruskea ja koetikkuun ei enää tartu taikinaa.

Kuorrute:


1/2c tomusokeria
muutama rkl soijamaitoa
1rkl kookoslikööriä tai malibua
1/2c kookoshiutaleita

Paista kuumalla pannulla kookoshiutaleita kunnes ovat kauniin ruskeita. Vatkaa tomusokeriin soijamaito ja lisää tarvittaessa kunnes kuorrutteen koostumus on mieluisa. Valuta jäähtyneen kakun päälle ja ripottele kookoshiutaleet koristeeksi. 

Tarjoile!

Täällä suunnataan matka hakemaan aamupalaa ja jääkahvia! 

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top