Flapjacks


Sanotaan että flapjackit ovat eräs halvin ja nopein brittiläinen herkku. Molemmat pitävät kyllä mielestäni paikkaansa. Uuden työpaikkani vieressä on punnitse & säästä myymälä, josta olen napannut falpjackeja evääksi. Ovat huomattavasti suurempia kuin myslipatukat ja näin ollen täyttävämpiäkin. Mikään terveellisin välipala ei ole kyseessä, mutta kun koko päivä juostaan luennoilla, työharjoittelussa ja töissä, jollain sitä energiaa on saatava ja nopeasti. Joukkoon voi lisäillä ainesosia jotka lisäävät hiukan terveellisyyttä ja monipuolisuutta. Itse en jaksanut tekohetkellä pilkkoa tai murskata yhtikäs mitään, joten käytin goji marjoja. Ensi kerralla kokeilen käyttää kookosta ja vaikka kuivattuja karpaloita!

Kyseessä on siis simppelisti kaurahiutaleista paistettu patukka. Ohjeesta tuli silikonisen leipämuotin pohjalle sopiva kerros, ja näin ollen sain leikatuksi 6 tai 7 patukkaa. Paiston jälkeen kannattaa odottaa useampi tunti ja antaa taikinan jähmettyä jääkaapissa. Itselläni mureni muutama kappale leikatessa, kun olin liian hätäinen ja yritin jo lämpimänä pilkkoa. Jäähtyneinä koostumus on rapsakka ja jähmeä, leikkaaminen on lasten leikkiä!

Flapjack patukat


100g margariinia
2rkl kookosöljyä
100g sokeria
1rkl siirappia
150g kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoja
1dl goji marjoja

Sulata kattilassa margariini, öljy ja sokeri. Lisää siirappi ja sekoittele hetki. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja gojimarjat sekä nosta pois levyltä. Sekoita vielä vehnäjauhot joukkoon ja  painele tasaisesti vuokaan. Paista 175 asteessa noin 20min tai kunnes pinta on saanut väriä. Tarkkaile ettei pinta pala, jos uhkaa tummua liikaa, siirrä vuokaa alemmas.

Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa paloiksi. Pakkaa valmiiksi folioon tai paperipusseihin ja nappaa evääksi tai aamupalaksi!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top