Itämainen tempeh



Toinen tempeh paketti pakkasessa kutkutti sen verran että siitä oli äkkiä päästävä eroon. Suunnitellut tempeh leivät jäävät myöhemmäksi, tänään valmistui tempehiä, porkkanaa ja parsaa sitruunaruohokastikkeessa. Nopeaa ja helppoa, niin hyvää että tulee syötyä taas enemmän kuin jaksaa...

Tempeh on siitäkin oikein positiivinen yllätys, kun sen ominaismaku miellyttää niin paljon. Maustamaton tofu on meillä yhtä kuin syömäkelvotonta. Sitä on marinoitava koko päivän, mielellään yön yli jotta siihen saa tarttumaan makua. Pelkkä maustekastike ei ruoanlaitossa riitä. Tempehin pähkinäien ja papumainen maku taas saa tulla esille ruoasta ja se on oikeastaan aika kiva lisä.

Tempeh sitruunaruohokastikkeessa


2 porkkanaa
1 pkt pakasteparsakaalia
kourallinen cashwe päkinöitä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200g tempehiä

Maustekastike

0.5dl sweet chili kastiketta
1dl tomaattimurskaa
2rkl soijakastiketta
1tl chilitahnaa
1.5tl sitruunaruohotahnaa
puolikkaan limen mehu

juustokuminaa, chiliä ja inkivääriä mausteeksi

2 nuudelipakettia

Pilko porkkanat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Paista runsaassa öljyssä muutama minuutti. Lisää kuutioitu tempeh, parsakaali ja pähkinät. Murskaa joukkoon valkosipuli ja sekoittele kunnes pähkinät ja tempeh ovat saaneet väriä.

Sekoita kastikeainekset keskenään, lorauta haluttaessa joukkoon öljyä tai tomaattipyrettä lisää. Mausta mausteilla oman maun mukaan, itse pidän hiukan voimakkaammasta lopputuloksesta mutta esim inkiväärin kanssa kannattaa olla varovainen.

Keitä nuudelit valmiiksi ja tarjoile. Syö puikoilla ahmimisen välttämiseksi!

1 kommentti

  1. namm näyttää sika hyvältä. pakko kokeilla viikonloppuna tehä..

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top