Paisettu tempeh


Viimeaikoina elämääni ei ole mahtunut lähes mitään muuta kuin työ. Olen ensimmäisessä työharjottelussani ja vaihtamassa varsinaista työpaikkaani. Aikani kuluu siis uuden opetteluun nukkumiseen. Ruokaa tehdään mutta se on yksinkertaisempaa kuin koskaan. Evääksi olen ottanut joka päivä tuorepuuroa, sillä se on helpoin pistää illalla likoon, väsyneenä ja inspiraation puutteessa. Se on kuitenkin lempparievääni, joten siitäkin on tulossa postaus. 

Tänään käväisin itäkeskuksen Ruohonjuuressa, sillä 35% alennusta poistomyynnin takia ei vaan voinut ohittaa. Pakasteet olivatkin vielä puoleen hintaan ja siellä oli monta pakettia luomu Tempehiä. Olen ihaillut tempeh reseptejä netistä, mutta en ole kertaakaan itse kokeillut. Tofun ja seitanin ystävänä, tempeh oli myös positiivinen kokemus. Maku ei ollut yhtään niin voimakas kuin olen kuullut vaan huomattavasti pähkinäisempi ja papumaisempi. Tämä sopisi loistavasti myös leivän väliin evääksi, mutta kaikki katosi yhdellä syömäkerralla. Evääksi pitänee tehdä taas tuorepuuroa...

Paistettu tempeh, ruusukaali-linssipedillä


1pkt tempehiä
+ 2rkl sweet chili kastiketta 

1 pkt ruusukaaleja
1 tlk punaisia linssejä
1 valkosipulin kynsi

3rkl sweet chili kastiketta
1rkl tomaattipyrettä
2tl soijakastiketta

1tl paprikajauhetta
1tl oreganoa
1tl basilikaa

Viipaloi ruusukaali ja kuullota hetki pannulla. Lisää vettä ja keitä noin 3min. Valuta vesi pois, lisää linssit, valkosipuli ja mausteet. Anna hautua noin 10min.

Söimme kahteen pekkaan 200g tempehiä. Viipaloi tempeh noin 0.5cm viipaleiksi, paista kuumassa öljyssä. Kun pinta on paistunut, levitä päälle chilikastike ja anna paistua vielä hetki. Tarjoile riisipedillä. 

Toinen tempeh on pakkasessa odottamssa, siitä valmistuu luultavasti herkulliset leivät lähipäivinä. Sainpa uuden inspiraation etsiä etnokaupoista hiukan edullisempaa tofua ja tempehiä. Maku on herkullinen mutta hinta on kallis. Vinkit edullisista vaihtoehdoista otetaan vastaan.

Kuten mainitsinkin, olen työharjoittelussa tällä hetkellä. 40h viikkotunnin lisäksi yritän joukkoon mahduttaa varsinaisen palkkatyöni, luentomateriaalien lukemisen, ruoanlaiton ja oman elämän... Viimeksi mainittu on jäänyt aika vähäiseksi ja kissatkin ovat levottomampia kuin vähään aikaan. Leikkiaikaa ei ole ollut yhtä paljon kuin ennen ja kiitos sen saan suuria huutoja kotona ollessani. Eilen kuulin Naoksen kahden ulko-oven lävitse tullessani kotiin. Ilmeistäkin päätellen, kissanomistajana olemisessa olisi parantamisen varaa.

Huomatkaa myös yläpalkissa oleva lukijatutkimus. Jos tänne eksyitte, toivon että löydätte aikaa vastata siihen. Vastanneilla on myös mahdollisuus voittaa lahjakortti.


4 kommenttia

 1. Oletko homannut reseptin nimen "Paisettu tempeh", mielenkiintoista. Tein kuitenkin Paistettua tempehiä ohjeesi mukaan. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos tarkkuudesta! Pitää korjata moka :D. Mutta mahtavaa että maistui.

   Poista
  2. Haha, kiitos tarkkuudesta! Pitää korjata moka :D. Mutta mahtavaa että maistui.

   Poista
  3. Sattuu sitä paremmillekin(kuten minulle, hah) Tuossa huomautuksessanikin on ihan selvä lukivirhe. Homannut, mikä sana se on . Osasit kuitenkin lukea sen oikein. ;)

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top