Teeleipää ja humusta



Hiljaista on ollut vaikka reseptejä on jemmassa kuinka monia. On ollut sen verran muuta ajateltavaa, että en ole ehtinyt siirtää kuvia edes kamerasta tietokoneelle. Tänään aamupalaksi oli kuitenkin teeleipiä ja päälle tomaattihumusta. Helppo ja yksinkertainen ohje, mutta terveellinen ja täyttävä!

Teeleivät teen sillä samalla perusohjeella joka opetettiin ylä-asteen kotitaloustunnilla. Helppo muistaa ja toimii aina! Taikinaan voi heittää maun mukaan siemeniä, pähkinöitä ja raasteita.

Teeleivät, 3 kpl

2dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita, käytin ruishiutaleita
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
2dl soijamaitoa
3rkl öljyä, käytin kookosöljyä

lisäksi joukkoon tuli kourallinen auringonkukansiemeniä, yksi raastettu porkkana ja mausteeksi rosmariinia, paprikaa ja grillimaustetta.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja painele kolmeksi noin 2cm paksuiseksi kiekoksi. Käytä apuan jauhoja tarvittaessa. Pistele haarukalla reikiä tasaisesti koko teeleipään ja paista 200 asteessa kunnes saavat hiukan väriä. Teeleivän pohjaa kurkkaamalla näkee nopeasti onko kypsää.


Tomaattihumus

1tkl kikherneitä
1 valkosipulin kynsi
6 kirskikkatomattia
3rkl soijajogurttia, maustamatonta
2rkl oliiviöljyä
1tl paprikamaustetta
1tl chilimaustetta
1/3 sitruunan mehu

 Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella sekaisin. Tarkista maku ja lisää mausteita maun mukaan. Levitä teeleivän päälle paksu kerros ja tarjoile!

Naos on tietenkin edelleen mukana kaikessa mitä täällä tapahtuu. Vega sensijaan seuraa minua muuten vain ja erityisesti opiskeluhetkillä pitää päästä syliin, pöydälle kierimään, leikkimään yms. Kissat yleensä torkkuvatkin samassa huoneessa missä itse olemme, tai sitten huutavat tietenkin. Kovin puheliaita kun molemmat ovat. 

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top