Banaanikakku

Käsiala t. Liisa 5v
Hiljattain oli viimeinen päiväni ihka ensimmäisessä työharjoittelupaikassani! Kuukausi meni vilahtaen ohi ja pääsin tekemään kaikenlaista sekä oppimaan vaikka mitä! Kyllä käytäntö voittaa koulun laboraatiotunneilla käydyt harjoitukset. Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä että koulukaveria on kivempi piikitellä!

Kiitokseksi päätin leipoa kakun ja koska kauppaan en jaksanut mennä, kakku piti synytyä kaapissa olevista aineksista. Mikäs sen parempi kuin mehukas banaanikakku! Kakusta tuli kostea ja pehmeä. Pyritn tarkoituksella tekemään jotain sellaista jota kaikki harjoittelupaikkani asukkaat voisivat syödä nielemisvaikeuksista huolimatta. Tässä onnistuin ja sainkin kovasti kehuja kakun maukkaudesta!

Koska kauppaan en lähtenyt jouduin hiukan pelaamaan aineksilla. Kookosöljyllä korvasin puuttuvan margariinin, kookosjauhoilla vehnäjauhot ja fariinisokerilla normaalin sokerin. Onni onnettomuudessa sillä maku tuntui vain paranevan aikaisempiin kokkailuihin verrattuna! Tämä kakku kannattaa pisää korvan taakse joulupöytää ajatellen.

Töihin en tietenkaan kameraa raahannut joten kännykkäkuvani saavat kelvata.

Banaanikakku


3dl vehnäjauhoja
1.5dl kookosjauhoja koska vehnäjauhot loppuivat
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

0.25dl mantelijauhetta
1dl kookoshiutaleita


1dl sokeria
1dl fariinisokeria

1 suuri kypsä banaani
1dl soijajogurttia
2.5dl mantelimaitoa
1 dl margariinisulaa
0.25dl kookosöljyä

1/4tl inkivääriä
1tl kardemummaa
1.5tl kanelia
ripaus muskottipähkinää

Sekoita kuivat ainekset sokereita lukuunottamatta keskenään. Sekoita myös kookos ja manteli, sekä mausteet. Sulata margariini ja vatkaa sokerit ja rasvan keskenään. Soseuta banaani tasaiseksi ja vatkaa soijajogurtin kanssa margariiniseokseen. Sekoita joukkoon mantelimaito ja yhdistä seos kuiviin aineksiin käännellen. Lisää tarvittaessa mantelimaitoa. Taikina saa olla paksuhkoa.


Voitele öljyllä kakkuvuoka ja kaada taikina tasaisesti. Tasoita pintaa hiukan ja paista 40-45min 175 asteessa. Odota kunnes kakku on kokonaan jäähtynyt ja kumoa tarjoiluastialle. Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile. Suosittelen leipomaan kakun päivää aikaisemmin ja kumoamaan vasta seuraavana päivänä vuoasta.

Ihanaa kun voi käyttää syksyn mausteita! Nyt onkin taas kanelikahvien aika!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top