Blondies!



Browniesit on tehny, nyt on blondien vuoro. Vaaleita, tiiviitä, kosteita ja runsaasti sattumia. Ripottelin joukkoon hiukan kardemummaa joka sopi joukkoon loistavasti. Näihin voisi sopi jokin hyvä kuorrute. Koska tein nämä mukaan metsään sieniretkelle, kuorrutteet jäivät tällä kertaa. Ennakkoluuloni luuli että blondiet ovat tylsiä kakkupohjamaisia, mutta olin todellakin väärässä. Nämä olivat jopa parempia kuin yhdetkään leipomani suklaaruudut! Maut eroittuivat aivan omalla tavallaan joukosta ja suklaasattumat maistuivat ihanalle. Rakenteesta tuli myös ehdottomasti yksi suosikkejani. Ei liian kakkumainen, vaan tiheä ja kostea juuri niinkuin tällaisen odotankin olevan.

Tässä käytin baileys likööriä joka ei siis ole vegaaninen. Vaikka en enää kyseistä tuotetta itse osta, olemassa olevat aijon kuitenkin käyttää pois. Tämän voi korvata suosikkijuomallasi!

Arvatkaa vaan kuinka hyvältä nämä maistuivat metsässä kuuman kahvin kanssa!

Jälleen tapani mukaan käytin cup mittaa, joka on pyöreästi 2.4dl. Ohjeesta tuli sopivasti taikinaa jonka paistoin lasagnevuossa. Brownie-vuoka olisikin ostoslistalla, tai ehkä jopa toivelistalla joulupukille!

Blondies


3 cup vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
200g margariinia
100g kookosöljyä
1 cup sokeria
1/2 cup palmusokeia
2rkl pellavasiemenrouhetta
2tl vanilja-aromia
4rkl baileys likööriä
1/2 cup soijamaitoa
1 1/2 cup sattumia

Käytin sattumina rouhittuja manteleita, rouhittua suklaata ja uunissa paahdettuja kookoshiutaleita, suurin piirtein saman verran kaikkia.

Sekoita kuivat ainekset keskenään pellavasiemenrouhetta lukuunottamatta. Sulata margariini ja sekoita joukkoon kookosölyj. Vatkaa sokeri, rasvat ja pellavasiemenrouhe sekaisin. Lisää maito ja likööri sekä vanilja-aromi. Yhdistä jauhot ja rasvaseos. Lisää maitoa vähän kerrallaan. Koostumus saa olla tahmea mutta jämäkkä. Jos koostumus on liian murumainen ja muotoiltava, lisää hiukan maitoa vielä.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina. Tasoita pinta nuolijalla ja paista keskitasolla 175 asteessa noin 30min. Ota uunista kun pinta on vaalean ruskea. Tarkista ettet ylipaista. Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista.

Säilytä ilmatiiviissä rasiassa, jääkaapissa.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top