Kastike suppiloista ja ruusukaaleista


Miellän perunamuussiruoat lohturuoaksi. Jännä juttu sillä siihen ei ainakaan mitään tunnesidosta liity. Kotona ei lapsuudessa tehty sen useammin perunamuussia kuin muutakaan ruokaa, enkä ole perunan suurin fani muutenkaan. Perunamuussia taas tekee mieli, kun elämä potkii päähän, ulkona sataa vettä, on kylmä ja väsyttää aivan pirusti. Koska sieniä on pakkaset täynnä ja perheeni on vähän liiankin ahkera sienestämään, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä mistä kastike tehdään. Ruusukaalit, suosikkini, sopivat joukkoon mukavasti ja toivat vihreää väriä piristämään.

Kastike suppiloista ja ruusukaaleista


1pkt ruusukaaleja
4 kourallista tuoreita suppiloita
1 suuri sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/4 nippu basilikaa
1prk kaurakermaa

mausteeksi yksinkertaisuudessaan mustapippuria ja hiukan yrttiseosta

Viipaloi ruusukaalit ja sipuli ja sekoittele pannulla runsaan öljyn kera. Toisella pannulla päästä suppiloista ylimääräinen neste pois ja valuta suppilot vielä siivilän läpi. Yhdistä ruusukaali-sipuli seokseen, paista kunnes sipuli ja ruusukaalit ovat kypsiä. Silppua joukkoon basilika ja murskaa valkosipuli. Kaada joukkoon kaurakerma ja sekoittele vielä muutaman minuutin ajan. Mausta ja tarjoile.

Lisukkeeksi suosittelen juuri perunamuussia mutta tässä on myös hyvän pastakastikkeen aineksia.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top