Paprika-Cashew kastike


Teimme pitkästä aikaa hirssiä lisukkeeksi, ja pitääkin jälleen muistaa käyttää sitä useammin. Erityisen ihana koostumus esimerkiksi vihannesten täyttämistä varten. Kaupassa oli paprikoita alle euron kilohintaan ja niitä tulikin santsattua hiukan enemmän. Paahdetuista paprikoista tuli ihanan kermainen kastike lisukkeeksi, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Cashew pähkinäthän ovat ihanan rasvaisia ja niistä saakin tehtyä vaikka kermaa. Tilalle voi tietenkin käyttää muitakin pähkinöitä. Macademiat tai pinjansiemenet sopivat varmasti heti toiseksi parhaiten.

Paprika-Cashew kastike


2 paprikaa
1dl cashew pähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
1tl valkoviinietikkaa
oliiviöljyä

Laita pähkinät likoamaan veteen niin että ehtivät olla 10-15min vedessä. Kaada vettä niin paljon että pähkinät juuri ja juuri peittyvät.

Pilko paprikat ja laita uuniin, ylimmälle tasolle kuoripinta ylöspäin. Paista 200 asteessa kunnes niihin alkaa ilmestyä mustia pisteitä. Laita paprikat hetkeksi kelmuun tai folioon odottamaan, näin kuori on helpompi poistaa. Tässä kohdassa täytyy tunnustaa että olen tosinaan hypännyt tämän kuorimisvaiheen ylitse ja surauttanut paprikat kuorineen. Ne kannattaa kuitenkn käyttää uunissa paremman maun takia.

Kaada paprikat ja muut ainekset tehosekoittimeen ja sekoita aivan tasaiseksi. Lisää vettä vähän kerrallaan kunnes saat haluamasi koostumuksen. Itse pidin hiukan paksummasta ja kermaisemmasta lopputuloksesta ja lisäsin vettä vain muutaman ruokalusikallisen. Kaadoin pähkinät veden kera sekoittimeen joka teki massasta hiukan juoksevampaa.

Vinkki! Makua saat muuntelemalla tuoreilla yrteillä. Esimerkiksi minttu voisi sopia kastikkeeseen. Veden sijaan voit kaataa joukkoon valkoviiniä niin tulos on hiukan fiinimpi.

1 kommentti

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top