Proteiinismoothie

Pitkän tauon jälkeen kävin ostamassa salikortin. Kävin kesällä ahkerasiti, mutta sen katkaisivat flunssakierteet ja työharjoittelun tuoma uupumus. Nyt olisi tarkoitus käydä muutaman kerran viikossa ylläpitämässä kuntoa ja tuomaan tyytyväisyyttä peilikuvaan. Tavoitteeni on kuitenkin melko helppo, että tuntuu hyvälle ja tekee jotain. Kaikessa laajudessaan ja yksinkertaisuudessaan.

Salilla käydessäni kiinnitän luonnollisesti enenmmän huomiota ruokavaliooni. En syö eri tavalla kuin muuten, mutta korvaan mielelläni pienet välipalat smoothieilla joihin on helppo ujuttaa lisäproteiinit. Pyrin kokkaamaan ruokaa jossa proteiinia on muutenkin aina mukana joten se puoli toteutuu hyvin. Lisäksi joudun oikeasti miettimään enemmän että mitä syön ja milloin. Mikä pidää nälän poissa? Kesällä varsinkin huomasin että energiankulutukseni kasvoi huimasti! Toisaalta silloin salikertojakin oli 3-5 kertaa viikossa. Nyt en ole ihan niin kunnianhimoinen mutta edellen teidän että tyhjällä vatsalla en jaksa ja on ihan turha yrittääkkin. Nauran ehdotuksille jossa suositellaan aamutreeni tyhjään mahaan ja en edes kuuntele vinkkejä ostaa miljoonaa eri jauhoja ja vedellä niitä optimaalisen tuloksen takaamiseksi. Minulta kuitenkin löytyy perus proteiinijauhe kaapista jota lisäilen milloin mihinkin. Muuhun en ole kokenut tarvetta, mutta tosiaan tavoitteenani ei olekkaan suuri ja hyvin erottuva lihas.

Proteiinipitoisen smoothien tykkään juoda joko aamupalaksi tai salin jälkeen. Tällainen valmistuu aina siitä mitä kaapissa on joten makuyhdistelmiä on monia. Joukossa on siis proteiinin lisäksi vähintään yhtä tärkeitä hiilihydraatteja ja rasvoja. Näitä ei kannata pelätä ja unohtaa. Lisäki, maku on tärkeää. En juo yhtään proteiinijuomaa jos se maistuu pahalle! Kannattaa siis lisäillä omia lemppariaineksia joukkoon jotta juomasta voi oikeasti nauttia.


Käyitn itse kaupan mantelimaitoa koska manteli ovat loppu. Jos kaipaat makeampaa lopputulosta niin taateleita lisäämällä saat kivasti makeutta. Tuloksen väri on kevyesti punertava, kermainen juoma.

2 kommenttia

  1. Lähes identtisen smoothien join juuri salilta kotiutuessani :D Mikä sattuma!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta viestistäsi! Tulevaisuus vähän auki sillä saralla, mutta eiköhän musta jotain kuulu piakkoin :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top