Pumpkin cookies



Taas kurpitsaa! Ja kyllä muuten kannatti! Nämä keksit ovat pehmeitä, mehukkaita ja suussa sulavia! Lisäksi ne maistuvat joululle, syksylle ja pimeille illoille. Joulu on kohta tulossa ja kaupoissa alkaakin olla joululehtiä, koristeita ja lahjavinkkejä. Olen monien kokeilujen jälkeen vakuuttunut että kurpitsa sopii joulupöytään!

En pidä väkipakolla ostetuista lahjoista, joulukoristeista enkä kuusen neulasista. Minua ärsyttää useimmat joululaulut ja meteli joka joulun alla valtaa kauppakeskukset. En tykkää makeista laatikoista enkä syö kinkkua. En mene joulukirkkoon enkä laula joululauluja. Pienestä pitäen olen pelännyt joulupukkia ja kierrän moiset vieläkin mielummin kaukaa.  

En sentään ole kokonaan negatiivinen. 

Pidän perheestäni, takkatulesta ja rauhallisuudesta. Jouluna tuoksuu kanelille ja saa leipoa minkä jaksaa. Pidän lahjojen paketoimisesta ja askartelusta. Tykkään villasukista, glögistä ja riisipuurosta. Parasta joulussa on kuitenkin perheeni jonka kanssa saan sen viettää. 

Tykkään myös kovasti jouluteemaisista ruokalehdistä ja jouluteemaisesta ruoanlaitosta!

Näitä keksejä voi leipoa vaikka lahjaksi tai työpaikalle vietäväksi. Lupaan että ne katoavat hetkessä! Jälleen käytän suosimaani cup mittaa mutta muistutuksena että 1 cup on noin 2.4dl. Ohje ei ole omani mutta täytyy tunnustaa etten millään löydä alkuperäistä ohjetta...

Kurpitsakeksit


1cup pehmeää margariinia
1cup fariinisokeria
1 appelsiinin kuori
230g kurpitsasosetta

1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1/2tl suolaa
2tl vanlijasokeria
1rkl piparkakkumaustetta
1/2 cup mantelirouhetta
 2 cup vehnäjauhoja

1rkl pellavansiemenrouhetta + 3rkl appelsiinimehua
1rkl perunajauhoja

Vaahdota sokeri ja margariini keskenään. Lisää joukkoon appelsiinin raastettu kuori ja kurpitsasose. Yhdistä pellavansiemenrouhe ja appelsiinimehu ja sekoita ne margariiniseokseen. 

Sekoita kaikki loput ainekset keskenään ja yhdistä seokset. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Nosta nokare taikinaa pellille, jätä leviämisvarat. Paista noin 10min. Tarkista kypsyys pohjasta, pinta jää melko vaaleaksi. Anna jäähtyä kunnolla ja siirä vasta sitten tarjoiluastiaan.

Vinkki! Keksit eivät olev kovin juhlavan näköisiä mutta kuorrutus voisi tehdä ihmeitä. Näistä voisin myös tehdä ensi kerralla pienempiä ja kasata whoopie pie muotoon!

2 kommenttia

  1. Hei opiskeletkö sä tukholmankadulla??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep kyllä opiskelen. Ollaanko me törmätty siellä vai mitäs :)?

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top