Bruschetta ''juustokastikkeella''


Voitin Kamomillan Konditoria blogissa järjestetyn kirja-arvonnan! Olen vieläkin tästä aivan innoissani sillä en ikinä koskaan milloinkaan voita mitään! Sainkin postissa Lindsay S. Nixonin kirjoittaman Helpot ja nopeat kasvisherkut -kirjan. Tämä oli todellinen ylläri. Tosi ihania reseptejä ja ideoita joita en itse ole tullut ajatelleeksikaan. Kaikki ohjeet ovat vegaanisia ja suurimmasta osasta on kuva. Olen nimittäin aika nirso kokki jos pitää noudattaa kuvatonta ohjetta. Yllätyin myös siitä että kirjan resepteissä ei ole lainkaan lisättyä rasvaa! Tämäpä ei ainakaan haittaa. Kaikenkaikkiaan loistavas kirja ja voisin suositella tätä itselle hankittavaksi tai vaikkapa ruoan ystävälle joululahjaksi!

Yksi kirjan ohjeista on helppo ''juustokastike''. Vaikka en oikeastaan kaipaa juustoa, saatika juustokastiketta, tämä tuntui hauskalta idealta kokeilla. Tällaiset korvikkeet ovat yleensä todellakin lainausmerkeissä sillä tämähän ei maistu juustolle mutta toimittaa sen virkaan ruoissa joihin se voisi sopia.

Tämän leivän päälle tein linssi-soijarouhe pyöryköitä mutta ohjetta ei kyllä ole. Sekoittelin tunteen mukaan keitettyjä mustia linssejä, soijarouhetta, gram jauhoja, tacokastiketta ja maustamatonta soijajogurttia keskenään. Yhdistelmä toimi joten suosittelen kokeilemaan jos jonkilainen tuntuma pyöryköiden paistamiseen löytyy. Maustoin nestesavulla, juustokuminalla ja chilillä.



Pyöryköiden lisäksi paistoin pannulla keäkurpitsaa, paprikaa, sipulia ja tomaattia kunnes niistä tuli pehmeitä ja kypsiä. Lusikoin kaiken leivälle ja kaadoin kastikkeen päälle. Leivät kannattaa sivellä öljyllä ja valkosipulilla sekä paahtaa uunissa ennen kokoamista. Näin ne saavat makua ja bruschetalle ominaisen rapeuden.

Tätä ''juustokastiketta'' voisin tarjota kirjan vinkin  mukaan vaikka parsakaalin kanssa tai nachojen päälle kaadettavaksi.

Helppo ''juustokastike''


2.5dl kasvismaitoa
2/3dl ravintohiivahiutaleita
1/2dl paseerattua tomaattia
2rkl maissitärkkelystä
1/2tl sipulijauhetta
1/2tl valkosipulijauhetta
1/4tl juustokuminaa, laitoin reilusti enenmmän

lisäsin myös ripauksen kurkumaa antamaan väriä.

Sekoita kaikki ainekset kasarissa ja kuumenna keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes kastike sakenee.

Tarjoile lämpimänä.

1 kommentti

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top