Kanelikaurakeksit

Edellisestä postauksesta on vierähtänyt aikaa. Se johtuu yksinkertaisesti siitä että minulla ei ole minkäänlaista elämää havaittavissa työn ja koulun ulkopuolella. Joko olen työharjoittelussa, töissä ja teen kouluhommia. Välissä minut saattaa nähdä kaupassa, toisinaan salilla ja klo 21 kiirehditään sänkyyn. Kaikki yli yhdeksän menevä aika on aiheuttaa jo stressiä riittävistä yöunista. Positiivista on että olen oppinut aivan mielettömästi työharjoittelussani. Farmakologian osaamiseni on kehittynyt hurjasti ja tuntuu että asiat voivat oikeasti jäädä päähän. Olen näppärämpi letkujen, neulojen ja tippojen pyörittelijä kuin ennen ja alan jopa ymmärtää tietokoneella tehtäviä asioita.

Joskus tuntuu että olen kiinnostunut huomattavasti syvällisemmin asioista, kuin niitä osataan minulle selittää. Haluan tietää tarkkaan mitkä solut, mikä hermorata, millainen salpaaja, mikä reseptori, mikä mekasmi, miten miksi milloin!? Ansaitsen ''neiti arvuuttelija'' tarran otsaani mutta ainakin tähän mennessä minulle vakuutellaan ettei se haittaa ketään. Uteliaisuus on plussaa mutta ei kukaan voi osata selittää kaikkea ja aikaa kuluukin paljon asioiden selvään ottamiseen. Kuljen pieni vihkonen ympäri osastoa ja kirjoitan ylös kaiken minkä haluan tietää. Mitä enemmän otan selvää sitä enemmän kiinnostaa. Tuntuu että pää räjähtää kysymyksistä ja tiedosta jota imen jokaisesta jolta sitä irtoaa. Kaiken lisäksi haluan muistaa kaiken... heti.. Sanomattakin on selvää että ainahan sitä voi haluta.

Yhteenvetona siis että viimeiset pari viikkoa on ollut hektistä ja väsyttävää. Tähän on mitä paras ratkaisu. Sokeri!

Leipominen on ihanan rentouttavaa ja kaurakeksit ovat mitä parasta herkutteluruokaa. Perinteiset tuntuivat liian tylsältä joten pyörittelin taikinapallot kanelisokerissa ennen paistamista. Keittiö tuoksui joululle.

Käytän jälleen cup mittaa joka on pyöreästi 2.4dl, joskus itse pyöristän 2.5dl joka on vain helpompaa eikä muuta niinkään lopputulosta.

Kanelikaurakeksit

1/2cup soijamaitoa
1/2cup oliiviöljyä
2rkl chia tai pellavan siemeniä

1/3cup tummaa sokeria
3rkl hienosokeria
2tl vanilja aromia
1tl manteli aromia

2/3cup vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
ripaus suolaa
1 3/4cup kaurahiutaleita

100g rouhittua suklaata
1/2 cup kookoshiutaleita

kanelisokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita maito, öljy ja siemenet keskenään. Vatkaa joukkoon sokerit ja aromit. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja yhdistä seokset huolellisesti. Kääntele joukkoon suklaa ja kookoshiutaleet.

Pyörittele taikinasta palloja ja pyöritä palloa kanelisokerissa. Litistä litteäksi ja aseta levylle. Paista kunnes keksien pohja on kullan ruskea.

Nämä ovat rapeita päältä mutta ihanan pehmeitä sisältä! Vein suuren lastin työpaikalle tuhottavakis mutta nämä voisivat olla myös kiva lahja vaikka sellofaaniin käärittynä.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top