Maapähkinävoihumus

Humus on lempparidippi mitä kotona voi valmistaa. Se on ihanan terveellinen, ravinoarvoiltaan rikasta ja niin herkullista! Lisäksi siihen on helppo kadottaa yksinäiset artisokat tai tomaatit jotka uhkaavat jäädä pyörimään jääkaappiin.

Maapähkinävoi antaa ihanan kermaisen maun ja koostumuksen. Sitä voi laittaa myös hiukan vähemmän jos pelkää että maku puskee liikaa lävitse. Minua se ei yllätys yllätys haittaa ollenkaan. Annoksesta tulee runsaasti soossia ainakin kahdelle syöjälle. Loppu kannattaakin säästää levitteeksi leivälle tai kaataa vaikkapa sosekeiton joukkoon. Lupaan kuitenkin että ainakin vähään aikaan en edes hiisku maapähkinävoista. Nyt alkaa ahkera keskittyminen tentteihin ja töihin. Kovasti olen kuitenkin katsellut Anni Minervan mutakakkua... isänpäivä vietetään töissä mutta tuollaisen voisi ehtiä tehdä aamulla valmiiksi?

Maapähkinävoihumus


1pkt kikherneitä
0.5dl soijajogurttia
2rkl sweet chili kastiketta
2 aurinkokuivattua tomaattia
2tl sitruunamehua
1rkl maapähkinävoita
2tl oliiviöljyä
1tl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi

Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella!

Ehdottomasti hyvää mausteisten lohkoperunoiden kanssa.

1 kommentti

  1. Maapähkinävoi saa varmasti hummuksen uusiin ulottuvuuksiin. Kuulostaa hyvältä. Ja uunissa paistetut lohkoperunat alkoivat nyt kummasti houkuttelemaan :p

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top