Mantelikuitukeksit


Tein mantelimaitoa ja siitä jäi jälleen mantelikuitua. Olen aiemmin tehnyt mantelikuidusta leipää, mutta nyt ryhdyin improvisoimaan keksejä. Ohjeita on aika vähän netissä, varsinkaan sellaisia joista itse pitäisin. Kuivatut kräkkerit houkuttaisivat, mutta en halua pitää uunia päällä niin pitkään. Raakaleivonnaiset ovat herkullisia mutta niistä minulla ei ole juurikaan kokemusta. Ehkä ryhdyn ensi kerralla tekemään moisia!

Nämä keksit eivät ole kovin makeita, joten lisää sokeria halutessasi. Nämä sopivat parhaiten naposteluun salaattien lisukkeena, erilaisten antipastojen tai suolaisten levitteiden kanssa. Toisaalta, keksi päällystettynä isolla kasalla maapähkinävoita upposi niin minulle kuin miehelleni.

Mantelikuitukeksit


mantelikuitua kahdesta desistä manteleita
3rkl kaurahiutaleita
2rlk vehnäjauhoja
0.5rkl perunajauhoja
1rkl gramjauhoja
0.25dl kookoshiutaleita paahdettuna
0.25dl mantelilastuja paahdettuna
3rkl oliiviöljyä
1/4tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Mantelikuitu ja kookoshiutaleet jäivät tästä kakusta yli, joten päätin käyttää ne pois. Tilalle voi laittaa maun mukaan jotain muutakin. Mantelikuitu saa olla kunnolla valutettua mutta kosteaa. Sekoita kaikki ainekset huolella. Taikina saa olla kosteahkoa, ei liian murenevaa. Lisää öljyä tarvittaessa.

Muotoile taikinasta palloja ja aseta ne leivinpaperille. Paina lasin pohjalla tai sormin pallot litteiksi levyiksi. Paista ylätasolla kunnes saavat hiukan väriä. Tarkista kypsyys ja väri pohjasta. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua Vaniljaa ja sokeria lisäämällä saat näistä makean version.

Tarjoiluehdotus? Kaikki varmaan jo tajuavat mitä tuossa on... sitä maapähkinävoita, josta lupaan lopettaa vouhkaamisen heti kun purkki on syöty tyhjäksi. Jemmassa on kuitenkin vielä muutama tätä sisältävä resepti.



3 kommenttia

  1. Heti innostuin! Nuo on niin kivan pilkullisen näköisiäkin. Pitääpä joku kerta kokeilla sekä suolaisena, että makeana versiona.
    Yleensä minäkin olen käyttänyt mantelinjämät leipään. Olen tehnyt myös niitä raakakeksikokeiluja useammankin, kuitenkaan kummemmin onnistumatta. Tai oikeastaan suolaiset raakakeksit onnistuivat, mutta ne makeat ei koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa pilkullisia siksi että tehosekoittimeni ei jaksa jauhaa tarpeeksi hienoksi :D! Mutta hyviä olivat (kaikki meni!) Kannattaa jaksaa taikina vaikka kahteen ja makeuttaa puolet. Fariinisokeri voisi sopia.

      Poista
  2. Mmm, maapähkinävoita, en kestä katsoa... varsinkin, kun tiedän kuinka vähän kyseistä tuotetta on itselläni jäljellä :D Tosi muhkean näköisiä keksejä! Täytyy muuten itsekin koittaa kikhernejauhoja keksitaikinaan :) Sillä varmasti pysyy taikina paremmin kasassa... P.S. Sinut on haastettu: http://eight-vegan-days-a-week.blogspot.fi/2012/11/olutpaneroidut-sipulirenkaat.html

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top