MantelimaitoaJälleen valmistui mantelimaitoa ja oli muuten hyvää! Suunnitteilla on harsokankaan ostaminen jotta tätä herkkua voisi siivilöidä entistä tehokkaammin.  Nyt sain jälleen selviytyä tiheällä siivilällä, joka on kaiken lisäksi rikki. Siiviläkin toimii mutta suosittelen valuttamaan maidon muutamaan otteeseen.

Laskeskelin hiukan ja totesin että tämä erä mantelimaitoa maksaa noin 2e/litra. Ei yhtään paha hinta kun vertailee kaupassa olevien mantelimaitojen hintoihin. Alprolla taitaa olla alle 3e litra mantelimaitoa joka on mielestäni kohtuullista sekin. Varsinkin kun ostan litran niin juon myös sen lirtan... yksin ja heti.

Tämä erä valmistui hiukan laimeampana kuin edellinen joka löytyy täältä. Kuitenkin, tykkäsin ehkä tästä enemmän. Tulos oli miedomman makuinen mutta silti ihanan mantelinen. Ja jos halutaan kilpaila litrahinnalla niin tuleehan tämä edullisemmaksi. Tietenkin riippuu minkä hintaisia manteleita käyttää.

2dl manteleita painoi noin 150g joten siitä voi laskeskella hintaa omalle maidolleen.

Mantelimaito valmistui suhteella 2dl manteleita noin litraan vettä. Blenderiin ei mahtunut kuin 8dl joten sain valuttaa ensin osan ja sen jälkeen lisätä vielä loput vedet. Koska mantelimaito on jääkaapissa luvassa on myös reseptejä mantelikuidun käyttämisestä!

Laitoin ripauksen vaniljaa ja nautin ensimmäisen lasillisen ihan sellaisenaan. Lemppari.

1 kommentti

  1. Tätä on kokeiltava, olen ihan ihastunut siihen Alpron versioon.

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top