Orange Poppy Seed Pound Cake

Sain kysymyksen, miksi kirjoitan ohjeiden otsikot usein englanniksi? Koska appelsiini unikonsiemen kuivakakku kuulostaa paljon tylsemmältä ja ite ainakin haen reseptejä huomattavasti useammin englanniksi kuin suomeksi. Näin päädyn usein myös suomenkielisille sivuille jotka on otsikoitu englanniksi, mutta myös englanninkielisiin ruokaohjeisiin, joita on kyllä huomattavasti laajempi kirjo kuin suomenkielisiä. Muuta syytä oikeastaan ei ole..

Vaikka tämä olisi suomeksi kuivakakku, tämä on kaikkea muuta kuin kuiva. Rakenne on tiivis ja mehevä, ei liian makea. En osannut päättää käytänkö mantelilastuja vai kookoshiutaleita joten molempi parempi. Ei tarvinnut valita ja maku ei ainakaan kärsinyt, päinvastoin!

Tämän voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi odottamaan. Paistoin kakun ja annoin sen jäähtyä hiukan. Sitten käärin vuoan päälle kelmun ja kuorrutin seuraavanan päivänä. Lähes koko kakku katosi neljän syöjän käsiin joten voidaan puhua onnistumisesta! Aamuksi jäi vielä pieni palanen jääkaappiin, ellen käy kohta sitä popsimassa.

Alkuperäinen ohje löytyi täältä ihanan videoreseptin kera, voi kun osaisin ja viitsisn itse tehdä tuollaisia! 2 kananmunaa korvasin ensimmäistä kertaa silken tofulla. 1 kananmuna on noin 1/4 c tofua. Hyvin muuten toimi ja taidan jatkossakin kokeilla tätä. Tuleepahan kakkuun mukava proteiinilisä! Alkuperäisessä reseptissä käytetään pienempää vuokaa, itse tein hyvin suureen vuokaan joten kakku on hiukan matalampi! Kohosi kuitenkin hienosti. Lisäksi tämä on harvinaisen helppo tehdä. Kuten videostakin huomaa, kaikki vaan sekasin! Minun versiossani tofu piti soseuttaa ensin jotta ei tule paakkuja, mutta tofun voi vaikka laittaa kulhoon ensimmäienä ja vatkata sekaisin.


Orange Poppy Seed  Pound Cake

2 cup jauhoja
1 cup sokeria
1 cup maitoa
1/2 cup oliiviöljyä
1/2 cup silken tofua
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1/4 cup unikonsiemeniä
1/4 cup kookoshiutaleita
1 luomuappelsiinin kuori 
1/2 appelsiinin mehu, jos appelsiini on kovin pieni, laita molemman puolikkaan mehu

Kuorrute

Sitruunamehua
Tomusokeria
Soijamaitoa

1/4 cup mantelilastuja
1/4 cup kookoshiutaleita

Kakkua varten vatkaa ensin tofu vaikka maidon kanssa tasaiseksi massaksi jotta joukossa ei ole paakkuja. Voit myös soseuttaa tai murskata haarukalla. Lisää muut ainekset ja sekota vatkaimella tai yleiskoneella tasaiseksi. Jauhota vuoka ja kaada vuokaa. Paista 160 asteessa noin 40min. Otin omani pois hiukan aikaisemmin kun pinta alkoi näyttämään hyvän väriseltä. Kuivavakussa kannattaa olla varovainen ettei paista liikaa, ellei sitten halua juuri sitä kuivempaa koostumusta.

Kuorrutteeseen purista sitruunasta hiukan mehua ja lisää muutama rkl soijamaitoa joukkoon. Lisää vuorotellen tomusokeria ja nestettä kunnes koostumus on mieluisa. Paksumpi ei valu reunoja myöten pois.

Paahda mantelilastuja ja kookoshiutaleita pannulla kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Painele kuorrutteen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.



2 kommenttia

  1. Ulkomaalaisia ohjeita on tosi vaikea kääntää suomeksi ja ne kuulostavat paljon paremmilta englanniksi. Itsekin olen tehnyt näitä "pound cake" kakkuja eli suomeksi kuivakakkuja. Maku on kyllä kaukana kuivasta!

    VastaaPoista
  2. Näin on! ja pound cake kuulostaa paljon hienommalta :D

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top