Tahmainen suklaakakku

Vaikka puhuin että tekisin tätä kakkua isänpäiväksi tuli suunnitelmaan muutos. Halusin ehdottomasti tehdä kuvan mukaisen kakun kermalla ja hillolla. Koska minulla ei ollut kahta edellämainittua, jouduin siirtämään ideaa ja valmistamaan jotain muuta. Suklaakakussa silti pysyttiin! Not Quite Nigella -blogista löytyi ihana suklaakakun ohje. Valitsen usein kuvan perusteella ja tämä suklaakakku ei antanut muille kakuille kyllä mitään mahdollisuutta. Mikä parasta, kauppaan ei tarvinnut erikseen mennä sillä kaikki ainekset löytyivät kaapista. Tein tämän sunnuntaina aamulla valmiiksi ja 8 tunnin työpäiväni aikana kakku sai muhia ja tiivistyä ihanasti jääkaapissa. Illalla se oli tiheä, tahmainen, mutainen ja fudge -tyyppinen. Ihana! Ei tietoakaan murenevasta ja kuivasta suklaakakusta jota aina niin kovasti pelkään.

Ohje riittää todella monelle syöjälle sillä itse en ainakaan pystynyt syömään kuin pienen siivun. Todella täyttävää siis! Tähän voisi sopia muutama tl rommiaromia joukkoon, jota en nyt tajunnut laittaa!

Tahmainen suklaakakku isoisälle


1.5 cup vehnäjauhoja
1.5 cup sokeria
6rkl kaakaojauhetta
1.5tl soodaa
1tl suolaa
1.5 cup vettä
1/2 cup öljyä, käytin kookosöljyä
3rkl valkoviinietikkaa
4tl vanilja aromia
75g tummaa suklaata rouhittuna

Kuorrute


1/2 cup vettä
1/2 cup tomusokeria
1 tl kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata paloiteltuna
2 suurta rkl hasselpähkinäleivtettä

koristeluun pähkinärouhetta

Kakkua varten sekoita kuivat ainekset keskenään ja loput keskenään, suklaata lukuunottamatta. Kaakaojauhe kannattaa sihdata siivilän läpi jotta ei synny paakkuja. Yhdistä seokset vatkaimella. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita vielä. Voitele vuoka jonka halkaisija on noin 20cm. Myös neliönmuotoinn brownie -vuoka toimii varmasti! Kaada taikina vuokaan ja paista 25-30min 180 asteessa.

Kuorrute oli tässä ehdoton juttu! Valmistin tämän kun kakku oli vielä uunissa ja kaadoin suoraan kuuman kakun päälle kun se oli valmis. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut hasselpähkinälevitettä, mutta koska olin sellaisen kaupasta napannut, pitihän sitä laittaa. Mikä tahansa muu vegaaninen suklaalevite käy myös. Ja tietenkin maapähkinävoi.

Kuumenna vettä, kaakaojauhetta ja tomusokeria levyllä jatkuvasti sekoittaen kunnes koostumus on siirappimaista. Ota pois levyltä ja lisää hasselpähkinälevite ja suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja kaada kakun päälle. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä, koristele pähkinärouheella ja siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua!


En missään vaiheessa ottanut kakkua siis vuoasta pois, sillä tiesin että tätä on kuljetettava joka tapauksessa. Vuoan ympärille on helppo kääriä kelmu ja näin pinta ei vahingoitu. Kakun keskiosa lässähti mutakakulle ominaisella tavalla. Keskus olikin se herkullisin kohta!

Unohdin tietenkin myös oman kamerani kotiin joten kuvat ovat ukin pokkarilla napattuja. Kakkua jäi yli ja loput pistettiin pakkaseen odottamaan makeannälkää.



3 kommenttia

  1. Paljonko on 1 cup? 1 desikö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1 cup on pyöristettynä n2.4dl. Joskus itse mittaan 2.5dl, mikä on helpompaa arvioida. Kunhan suhteet pysyvät samana :) tuo cup mitta tulee usein vastaan englanninkielisissä ruokaohjeissa. Itse olen ostanut oman cup mittani stokkalta mutta törmäsin cittarissakin sellaiseen.

      Poista
  2. Oli todella hyvä kakku, oikein suussa sulava! Olet varsinainen taikuri kun aamulla ennen töihin menoa vjäännät tommosen. Ihana tyttö!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top