Vegan French Toast


Idean nappasin Chocochilin Elinalta, joka taas kokkasi Puputytön ohjeen mukaan. Köyhät ritarit ovat aina ihania, tosin näistäki on niin monta versiota. Pienenä äiti pyöritteli munasokeriseoksessa paahtoleipää ja paistoi. Kuulin vasta vanhempana että toiset tekevät tämän pullasta ja kastavat vain maitoon?

Puolitin ohjeen sillä jos olisin tehnyt noin paljon leipää, olisin syönytkin kaiken. Pakkasesta kaivoin mustikoita jotka kruunaavat kyllä minkä tahansa aamupalan! Tein yhteensä kuusi viipaletta, eli kolme per naama. Oli muuten herkullista! Rapeita ja juuri sopivan makeita.

Kananmunasta on muodostunut ehkä eniten sellainen asia joka minua oikeasti etoo. Sen ulkonäkö ja varsinkin paistetun kananmunan haju. Maitotuotteita en kotiin osta mutta ne eivät aiheuta minussa minkäänlaista inhotusta. Kissani syövät raakaa lihaa joten sydämen, maksan tai muun paloittelu ei myöskään herätä inhoa tai vastenmielisyyttä. Kunhan minun ei itseni tarvitse sitä suuhuni laittaa. Mutta en ikinä koskaan vaihtaisi näitä toasteja kananmunassa paistettuihin!

 Vegan French Toast

6 viipaletta leipää
2.5dl soijamaitoa, käytin osan mantelimaitoa
0.5dl gramjauhoja
1.5rkl perunajauhoja, reilu rkl
0.5rkl vaniljasokeria
ripaus kanelia

margariinia paistamiseen
mustikoita ja siirappia tarjoiluun

Sekoita kaikki ainekset leipää lukuunottamatta yhteen. Kastele leipäviipaleet molemmin puolin seoksessa ja paista margariinissa kuumalla lämmöllä. Kaada päälle keko mustikoita ja norota siirappia. Nauti kuumana!


4 kommenttia

  1. Ahaa, huomaan reseptissä kikhernejauhoja. Ne on kyllä käteviä, itselläni tulee lisättyä vaikka mihin.
    Mietin, että olenkohan tehnyt ritareita edes tällä vuosituhannella, mieleen muistuu vain ne äitin tekemät. Välillä teen herkkuiltapalaksi lättyjä, mutta näitten tekohan olisi oikeastaan kätevämpää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kikhernejauhothan taitavatkin olla se ''kananmuna'' tässä? Kaikki lisävinkit miten niitä voi kekseliäästi käyttää ovat tervetulleita!

      Poista
  2. Kaikenlaisissa kasvispihveissä kikhernejauho on ihan ehdoton juttu. Menneisyyteen ovat jääneet ne ärsyttävän murenevaiset pihveröt sen jälkeen, kun aloin lisäämään kikhernejauhoa pihvitaikinaan. Käytän myös leipätaikinaan (toisinaan myös makeissa leivonnaisissa)antamaan proteiinilisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tainnut ajatella asiaa sen koommin. Pitää muistaa tämä, kasvispihvejä on sunnitteilla kyllä.

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top