Avocadopasta



Avocadopastasta tuntui olevan hetki sitten joka paikassa puhe ja kohu. Uteliaana mietin että mistä tässä oikein on kyse kunnes tajusin että puhe on siis ihan normaalista pastasta, jossa on avocadoa, llimeä ja jotain muuta vihreää mausteena. Hyvältähän tämä kuulostaa, mutta ravintoarvoiltaan aika köyhää. Olen aika nirso ruoan suhteen jossa ei ole yhtään proteiinia.Miehen toiveesta pastaa kuitenkin valmistettiin. Tähän olisi esimerkiksi vihreät linssit sopinut, mutta koska niitä ei juuri sillä hetkellä ollut kaapissa, sai pasta valmistua ilman.

Lopputulos oli herkkullinen, mutta kaipasin edelleen joukkoon kunnon tofukimpaletta tai papuja. En mitään ohjetta seurannut joten tässä oma versioni siitä mitä olen kuullut ja mitä kaapissa oli.

Avocadopasta


Nippu täysjyväspagettia tai -tagliatellea.
1 kypsä avocado
1/2 lime
kourallinen pinaatinlehtiä ja rucolaa
1/2 kesäkurpitsa
2rkl vegaanista pestoa, käytin punaista
1 valkosipulin kynsi

Keitä pasta kypsäksi. Sillä aikaa kun pasta kiehuu, viipaloi kuorimaveitsellä kesäkurpitsasta suikaleita ja paista niitä pannulla öliiviöljyssä. Sekoita murskattu valkosipuli peston joukkoon ja sekoita pestoseos valmiiseen pastaan. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja pinaatti sekä rucola. Purista päälle limen mehu ja sekoita vielä.

Mausta valkopippuilla ja lisää tarvittaessa hiukan suolaa.

Viipaloi avocado pastan päälle tai pilko pienemmäksi ja sekoita joukkoon. Tarjoile!

1 kommentti

  1. Namsk, taisin just päättää päivän menun. Linssit kyllä sopinee tohon kaveriksi. :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top