BlinitJoulusta jäi yli Ikeasta ostettua vegaanista kaviaaria, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä blinien leivontaan. Ostin tattarijauhoa ja mietin mielessäni mies tulee kotiin kuudelta, kyllä mä puolessa tunnissa yhdet letut pyöräytän. Sitten tajusin... kun niihin kerran tule hiivaa, niiden pitää myös kohota. Mutta kuinka kauan? Ohjeita löytyi muutamasta tunnista muutamaan päivään!? Päätin että meillä ei kohoteta paria päivää kun meillä halutaan blinejä juuri tänään! Joten omani kohosivat hiukan yli 2h. Se riitti hyvin, mutta lopputulos ei ollut kovin paksu. Ensi kerralla annan kohota rauhassa vaikka sen 4h, onhan toinen vegemätipurkki vielä käyttämättä.

Maku ei missään nimessä kärsinyt ja tulos oli omasta mielestäni herkullinen! Tattarijauhojen maku oli mieleen ja tätä tulen käyttämään jatkossa myös muussa ruoanlaitossa. Jonkinlainen rieska voisi olla seuraavaksi vuorossa.

En ole koskaan maistanu oikeaa kaviaaria joten en tiedä kuinka lähellä tämä ikean versio on sitä. Se ei maistu levälle, mistä se on valmistettu. Harmi sillä levä on hyvää! Se maistuu oikeastaan vain suolaiselle.

Käytin Kasviskeittiössä ja Chocochilin ohjetta pohjana. Toisin sanoen lisäsin hetken mielijohteesta vielä soijajogurttia kuten Chocochilin ohejeessa.

Blinit


2dl tattarijauhoja
0.5pss kuivahiivaa
1tl sokeria
2.5dl soijamaitoa
1dl soijajogurttia
1rkl oliiviöljyä

1dl olutta
0.5tl suolaa
öljyä paistamiseen

Sekoita jauho, kuivahiiva ja sokeri keskenään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen oliiviöljy. Sekoita lämmin maito jauhoseokseen huolellisesti, lisää vielä soijajogurtti ja anna kohota vedottomassa paikassa 2-4h.

Sekoita kohonneeseen taikinaan olut ja suola. 

Paista keskilämmöllä ja tarjoile.

Lisukkeena oli vegaanista mätiä, tofutin soijapohjaista sour cremeä, suolakurkkuja, sipulia ja Taifun merkkistä savutofua. 

Ensi kerralla tavoitteena paksumpi ja mehevämpi koostumus!

1 kommentti

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top