Brownie bites



Olen leiponut useamman päivän ahkerasti. Olen yltäpäältä suklaassa ja taikinassa lähes jatkuvasti. 
Huomenna on joulu ja halusin kokeilla jotain uutta. Kakkuja ja makeaa on vaikka mitä ja päädyinkin yhden suupalan kokoisiin brownie paloihin. Näin ei tarvitse syödä koko suurta palaa, vaan voi nautiskella pienen palan kerrallaan. 

Näistä tuli herkullisia! Ihanan tumman suklaan makuisia, kosteita ja tiiviitä. Marsipaania olisi voinut olla paksumpikin kerros!

Sain idean Love and Olive oil blogista. Idean toteutin käytännössä samalla tavalla, leikkasin vain pienempiä paloja. Kananmunan korvasin silken tofulla.

Brownie bites

Brownie pohja

2/3 cup jauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1/2tl suolaa
150g tummaa suklaata
115g margariinia
1/2 cup fariinisokeria
1/2 cup norm. sokeria
1/2 cup silken tofua
1/2tl vanilja-aromia
1/2tl manteliaromia
1/4cup cashew pähkinöitä

Marsipaanikerros

1dl maapähkinävoita
120g mantelimassaa
1/3cup tomusokeria
2rkl amarettoa

Kuorrute

2rkl margariinia
100g tummaa suklaata

Brownie pohjaa varten sulata margariini, siirrä pois levyltä ja pilko suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sula ja lisää sokerit. Sekoittele kunnes seos on jäähtynyt. Sekoita jauhoihin kaakaojauhe ja suola. Vatkaa tofua kunnes se on täysin tasaista. Lisää aromit joukkoon ja sekoita vielä hetken. Pilko cashew pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä neliön malliseen brownie vuokaan, noin 20 x 20cm. Jos sinulla ei ole brownie vuokaa, myös pyöreä irtopohjavuoka toimii. Paista 175 asteessa noin 20min.

Anna pohjan jäähtyä kokonaan. Muotoile mantelimassaan tomusokeri. Kaulitse pohjan muotoiseksi ja kokoiseksi. Levitä pohjan päälle maapähkinävoi ja nosta marsipaanilevy päälle.  Painele kevyesti pohjaan kiinni .Sivele amaretto tasaisesti marsipaanin päälle. Sulata margariini ja nosta pois levyltä. Pilko tumma suklaa joukkoon ja sekoittele kunnes massa on sulaa. Kaada marsipaanikerroksen päälle ja levitä kevyesti. Anna jäähtyä noin tunnin jääkaapissa ja leikkaa mielisiksi paloiksi. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Nam!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top