Gingerbread cupcakes

Tein nämä Chocohilin ohjeen mukaan jo toiseen kertaan. Ensimmäinen kokeilu oli viime joulun puolella. Omenahilloa minulla ei ollut joten laitoin hiukan vaniljajogurttia joukkoon. Lisäksi mantelijauhe oli loppu. Tilalle laitoin kookosjauhoja, tosin hiukan vähemmän kuin mantelijauhetta olisi tullut. Soijamaidosta puolet korvasin kookosmaidolla sillä avattu purkki piti tuhota.

Vietin kahden kaverini kanssa pikkujouluja, herkkujen, viinin ja hyvän salaatin kera. Vaikka ruoka oli hyvää, seura oli sitäkin parempaa!

Nämä ovat alkuperäisesti nimellä jouluiset pikkukakkuset. Parasta on että ne maistuvat ihan pipareille! Nimeksi siis gingerbread cupcakes. Koostumus oli vielä parin päivän päästä mukavan kostea ja mehevä.

Pursotuksien kanssa oli jälleen tappelua, kun pursotuspussi joko on hukassa, menee rikki tai oikeaa päätyä ei löydy. Haaveissa onkin kunnon silikonisten tai muuten vaan pestävien pursotuspussien hankkiminen. Kunnon lukoilla ja päädyillä varustettuna tietenkin.

Gingerbread cupcakes

2.5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
0.25dl kookosjauhoja
1rkl piparkakkumaustetta
ripaus kardemummaa
1.5tl leivnijauhetta
1tl vaniljasokeria
4rkl vaniljajogurttia
1dl soijamaitoa
1dl kookosmaitoa
0.25dl öljyä

Kuorrute

1/2 prk Alpro soyan air and creamy vaahtoa
2dl tomusokeria
1prk soijavaniljavanukasta
1dl vaniljakastikeaineksia

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja loput keskenään. Kääntele sekoset sekaisin ja nostele taikina vuokiin. Jätä hiukan kohoamisvaraa, liian suureksi kohonneita on vaikea koristella.
Paista 18-20min 175 asteessa.

Kuorrutetta varten vatkaa ensin soijavaahto kunnolla. Lisää tomusokeri ja vatkaa vielä puolen minuutin verran. Lisää vanijas ja vaniljakastikejauhe ja jatka vatkaamista. Tarpeen mukaan voit lisäillä vaniljakastikejauhetta kunnes koostumus on mieluinen.


Koristele ja tarjoile!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top