Kissoille pureskeltavaa

Olen näköjään saanut pari uutta lukijaa jälleen. Tervetuloa teille ja toivottavasti viihdytte. En ole koskaan kirjoittanut ns muita varten mutta on todella mukava huomata että joku saa resepteistäni jotain irti. Toisaalta, kyllähän itsekin lainailen ideoita ja vinkkejä muilta hyvinki paljon.

Joulu meni hyvin ja paketeistä paljastui vaikka mitä ihanaa keittiön puolelle! Niitä esittelen hiukan tarkemmin myöhemmin. Lisäksi sain äidiltä ylimääräisenä lahjana ruoanlaittoon lämpötilamittarin. Nyt alkaa toffeen keittelyt ja suklaan temperointi!

Tänään kävimme heti aamusta Murren Murkinassa santsaamassa hiukan kissanruokaa. Melkein 6kg lihaa lähti mukaan. Ostimme myös kissoille kaluttavaksi hiukan ''luita''. 2 jäniksenkorvaa ja yksi sian ruokatorvi. Naos lähti heti juoksemaan koko pussin kanssa kovasti muristen ja metelöiden. Ruokatorvi osoittautui napakympiksi. Tarpeeksi iso että sitä ei voi hotkaista ja kanniskella ympäriinsä. Toisaalta, Naos meinasi syödä koko metrijärkäleen kerralla joten rajoitamme hiukan tätä antamalla sen kaluttavaksi vain vähäksi aikaa kerrallaan. En tiedä olisiko siitä mitään haittaa tuolle teräsvatsalle mutta en usko että on kovin terveellistä vetäistä kokonaan suurta kuivattua pötkylää?


Vega on aikaisemmin ollut suuri jäniksenkorvien ystävä ja varsinkin öisin pureskellut touhukkaana näitä. Naos kuitenkin syö koko korvan yhteen putkeen, joten Vega pääsee pureskelemaan näitä Naoksen keskittyessä ruokatorveensa. Vegakin maisteli tätä torvea hiukan mutta tyttö ei tykkää oikeastaan purra mitään... korviakin hän enemmänkin jyrsii ja nuolee. Lopputulos on lähes aina  se että Naos syö kaiken ja Vega ihmettelee sivusta...


7 kommenttia

 1. En oo tiennyt, että kissoillekin voi syöttää noita korvia yms. Täytyy kokeilla mitä meidän mau tykkää :)

  VastaaPoista
 2. En mäkään tiedä tarkkaan että ''voiko''? Mutta kun kyseessä on pelkästään kuivatettu osa, ei mikään luu mitä esim koirille on monia erilaisia. Joten miksi ei voisi :)Kyseessähän on osa jonka kissa söisi normaalisti saalistaessaan, tosi hieman pienemmästä eläimestä varmaankin :D

  VastaaPoista
 3. Moi Liisa, tiedät hyvin kissojen ravinto- ja yleisesti ruoka-asioista, ja olen miettinyt millaisia rasva- tai vitamiinilisiä voisi allergiakissalle antaa? On apteekin rasvalisää, mutta niissä voi olla jotain kalaperäisiä asioita, joita ei aina farmaseutit tiedä. Muu mitä testasin oli n 30 pari ampullia ja vain maanittelun, rukoilun ja anelun avulla tilattavissa. Mietin pystyisikö esim kookosöljyä antaa kissalle ulkoisesti? Onko sinulla jotain suosikki ravintolisiä? Atm allergiakatti kyllä saa sitä hypoallergeenista raksukamaa, missä kyllä "pitäisi" olla ravintoarvot kohdallaan..

  Iloista uutta vuotta! :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Itse käytän ihan perinteistä multicattia, joka on siis apteekista saatavaa. Rasvahappolisänä Eforion forte, pumppupullossa. Mutta tämä tosiaan taitaa sisältää kalaa.

   Kookosöljystä kyllä puhutaan että sitä voi antaa lemmikeille. Ainakin omat ovat päässeet joskus nuolemaan purkkia ja maistuu kovasti. Toisaalta, en tiedä onko tässä kissalle mitään hyödyllistä ja tarpeellista kun se sen luontaiseen ravintoon ei oikein kuulu? Ihan pelkästään rasvalisänä voisi toimiakkin. Tätä kannattaa antaa hyvin pieni määrä sillä oma kissamme pääsi kerran käsiksi vähän suurempaan määrään ja vatsa toimi vähän liiankin hyvin tämän jälkeen.

   Oletko kokeillut sellaista tuotetta kuin Felini Complete? http://www.zooplus.fi/shop/kissat/taydennys/vitamiinit/199280
   Tuolla ainakin mainitaan että se ei sisältäisi allergiaa aiheuttavia ainesosia, joten voisi toimia? Toisaalta allergiathan ovat yksilöllisiä joten muuten kun kokeilemalla ei tiedä.

   Usko että niissä raksuissa on kuitenkin ravintoarvot jonkin verran kohdallaan. Ovathan ne tarkoitettu lemmikeille jotka eivät välttämättä oikein muuta voi syödä. Muista pitää huoli että kissasi juo tarpeeksi, jos hän on raksupainotteisella ruokavaliolla. Kissat kun tuppaavat olemaan hiukan huonoja juomaan.

   Tiedätkö tarkkaan mille kissasi on allerginen? Oletko kokeillut eliminaatiodieettiä?

   Toivottavasti oli mitään apua. Kerrohan sitten jos löytyy jokin tuote joka kissallesi sopii :)!

   Poista
  2. *korjaus, siis itse uskon että niissä raskuissa on ravintoarvot kohdallaan. Tuli vähän tökerösti tuo ilmaistu kirjoitusvirheen takia.

   Poista
 4. Pitääpä kokeilla, josko meidän kissoille maistuisi tuollaiset isommat kuivahässäkät! Ollaan aiemmin joskus kokeiltu jotain kuivattuja pikkupaloja, mutta tuollaiset isommathan voisivat olla hauskoja myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä. Kuivatut muikut ovat meillä yksi ehdoton suosikki, ja niitten jälkeen oikeastaan mikä tahansa :) Isommat maistuvat varmasti kunhan kissassa on pientä pedon luonnetta joka jaksaa jyystää ja purra!

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top