Pähkinäpihvit

Nappasimme Punnitse & Säästä kaupasta mukaan vegetarian peanut roll paketin. Teki mieli kokeilla jotain uutta. Kuvittelin että kyseessä on joku vedessä lilluva tofun tai seitanin kaltainen kimpale joka maistuu hitusen pähkinälle. Olen ennakkoluuloinen sillä jopa hyvää tempehiä on vaikea löytää hiukan isommassa paketissa. Hinta on kova ja nesteessä killuu vain muutama onneton siivu. Itäkeskuksen ruohonjuuren lopuunmyynnistä nappasin pakastetempehin jossa mielestäni oli tavaraa hiukan enemmän. Vastaavaa pakettia en ole tämän jälkeen onnistunut löytämään.

Kuitenkin, tämä kyseessä oleva tuote on siis GranoVita merkkinen. Tämä massa on tehty kokonaan pähkinöistä eikä sisällä mitään muuta kuin suolaa ja vettä tämän lisäksi. Kyseessä on tölkki josta on avattava molemmat päät. Tämän jälkeen pähkinämassa on työnnettävä tölkistä ulos. Tämä taisikin olla haastavin osa kokkauksessa mutta kun irrottelin reunat veitsellä, rulla liukui ulos ihan mukavasti. Koostumus oli melko tofumainen. Kiinteä ja sileä, helppo viipaloida kiekkoihin. Tein ohuita tällä kertaa, ensi kerralla haen varmaankin pihvimäisempää eli hiukan paksumaa rakennetta.

Viipaleet voisi seuraavalla kerralla marinoida sillä ne olivat itsessään todella miedon makuisia. Sivelin pinnalle soijakastike-oliiviöljy-maapähkinävoi seosta ennen pannulla ruskistamista.

 Tykkäsin kovasti ja on oikein monikäyttöinen tuote. Maku oli mieto mutta kiva että saa itse muokkailla lisukkeiden mukaan. Tätä ostan toisenkin purkin ja varmasti kokeilen innokkaammin myös valmistajan muita tuotteita.

Naos on edelleen oma sekopäinen itsensä.
Vega on huomannut että jaksaa hypätä hattuhyllylle ja on hyvin mielissään tästä.

1 kommentti

  1. Tämä on hauska tuote kyllä, pidän varalla säilykekaapissa jos iskee kiukkunälkä jolloin on saatava pikana jotain. Olen paistellut soijakastikkeessa ja mausteissa ja kokeillut panerointia myös. Toimii muusin ja salaatin seurana kivasti.

    Hyvää uutta vuotta! :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top