Porkkanasiemenleipä

Kirjoitin jokunen aika sitten että sain ruohonjuurelta raakasuklaapaketin. Samassa pussukassa oli myös auringonkukansiemeniä. Ehdin vasta nyt paneutua tarkemmin asiaan vaikka kyllähän sitä siemeniä on ripoteltu vaikka mihin ruokaan, syöty jopa sellaisenaan.

Mielestäni auringonkukansiemenet ovat herkullisen makuisia! Voisin syödä niitä aivan sellaisenaan. Ripottelenkin niitä jogurtin, aamupuuron, smoothien ja vaikkapa myslin sekaan. Kokeile sekoittaa siemeniin tilkka öljyä, soijakastiketta ja lempi mausteitasi ja paahtaa uunissa kunnes väri on kauniin kultainen. Näin ne ovat parhaita esimerkiksi salaattiin tuomaan makua, tai sellaisenaan naposteltaviksi.

Auringonkukansiemenet sisältävät runsaasti hyvää rasvaa. Lisäksi niissä on kaliumia, sinkkiä, seleeniä ja muita mineraaleja, proteiinia sekä B- ja E-vitamiineja (lähde)

 Tyypillisin käyttö siemenille on niiden lisääminen leipiin ja sämpylöihin, minun kohdallani siis.

Löysinkin hyvä terveys lehdestä porkkanasämpyläohjeen, jota päätin hiukan soveltaa. Syntyi kolme keskikokoista leipää joista yksi syötiin heti ja kaksi meni pakkaseen odottelemaan. 

Porkkanasiemenleipä

3kpl

400g porkkanaa
1pss kuivahiivaa
1.5tl suolaa
2rkl siirappia
12dl sämpyläjauhoja
1dl oliiviöljyä
5dl vettä
1dl auringonkukansiemeniä
1rkl kuminan siemeniä
1tl kurkumaa väriksi

Keitä porkkanat ja soseuta soseeksi. Säästä ketinvesi ja lisää tarvittaessa vettä niin että sitä on yhteensä 5dl.
Sekoita jauhoihin hiiva, siemenet ja suola sekä kurkuma. Odota kunnes vesi on kädenlämpöistä, lisää siirappi ja sekoita jauhoihin.  Vaivaa taikinaa muutaman minuutin  Jauhoja kannattaa lisätä vähitellen sillä taikina saa jäädä löysähköksi. Lisää öljy ja vaivaa vielä hetki. Anna kohota liinan alla noin tunnin.

Muotoile taikinasta kolme pitkänomaista leipää. Itse nostin leivän silikoniseen leipävuokaan jotta muoto pysyi  nättinä. Paista 200 asteessa 40-45min.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top