Single serve brownie

Finding Vegan sivustolta löytyy yhä parempia helmiä. Tänään sieltä löytyi tämä. Single serve brownie for two, minäpä tein kahteen eri muottiin, jokaiselle oma. Ehdottomasti kehittämisen arvoinen resepti. Tällä tarkoitan sitä että ensi kerralla tämä saa ehdottomasti huolellisemman valmistuksen ja ihka oikean suklaasydämen. Kaakaon määrää aijon vähentää hiukan, brownien pitää olla suklaisa mutta runsas kaakao teki siitä hiukan liian tunkkaisen. Ensi kerralla siis kahvin sijaan hyvää espressoa, suklaasydän, vähemmän kaakaota ja kaveriksi vaniljajätskiä! Pieniä säätöjä vain, vaikka olihan brownie sellaisenaankin mukavan herkullinen ylläri!

Single serve brownie
6rkl jauhoja
6rkl kaakaojauhetta 4 ehkä riittäisi?
1/4tl leivinjauhetta
4rkl siirappia
1/2tl vanilja-aromia
2rkl soijamaitoa
3rkl vahvaa kahvia

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja märät keskenään. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi puoleen väliin muottia! Vinkki, aseta pala tummaa suklaata taikinan keskelle.
Paista 12min n. 200 asteessa. Tarjoile kylmän soijajäätelon kanssa!
4

Linssipihvit

Olen edelleen hengissä ja maisemissa! Kovasti sopeudutaan elämänmuutokseen joka tammikuussa iski tähän taloon, siitä ei kuitenkaan sen enempää.

Edelleen täällä kokkaillaan mutta viimeaikoina se on ollut hyvin helppoa ja tuttua. Eilen päätin pistää ranttaliksi ja kokeilin jotain uutta. Päädyin tekemään riisi-linssipihvejä googlen kuvahaun inspiroimana. Oikeastaan tämän reseptin vedin täysin kylmiltäni päästä, olihan siellä vielä se kokkausvaihde! Herkullinen vaihtoehto leivän väliin tai salaatin kera. Näissä yhdistyvät linssit ja riisi. Jos ruoassa tulee olemaan muuta lisuketta kuten riisiä, couscousia, pastaa jne.. suosittelen vähentämään riisin määrää ja korvaamaan sen vaikka linsseillä.

Linssi-riisipihvit

2dl punaisia linssejä
2dl risottoriisiä (keittämätöntä)
2rkl tomaattipytettä
3rkl sweet chili kastiketta
3rkl perunajauhoja
0.5dl korppujauhoja
0.5dl maustamatonta soijajogurttia
1 valkosipulin kynsi
mausteeksi paprikaa, basilikaa, chiliä ja pippuria
öljyä paistamiseen

Laita linssit likoamaan reilusti ajoissa veteen. Keitä risottoriisi valmiiksi ja sekoita erillisessä kulhossa luotettuihin ja huuhdeltuihin linsseihin. Sekoita joukkoon muut ainekset ja paista pannulla öljyssä. Laita talouspaperille hetkeksi, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois. Tarjoile pihvien kera mausteisempaa salsaa!

Ruoanlaiton on välillä oltava näin helppoa ja nopeaa, se ei tarkoita etteikö se olisi herkullista!

Vega ja Naos lähettävät terveisensä ja kertovat että ovat nyt jo aika kavereita! Naos osaa jo käyttäytyä kuin kissa, muutamaa pientä seikkaa lukuunottamatta. Pojasta on tullut kunnon sylikissa ja välillä hellyyttä etsitään Vegankin kainalosta. Yhteiselosta on tullut ajan kanssa oikein mukavaa. Kärsivällisyys kannatti.
3

Appelsiinipullat

Löysin sattumalta pullataikinaohjeen Pidempi korsi -blogista. Siitä lähtien en ole muuta reseptiä käyttänytkään, enkä aijo. Pullista tulevat aina pehmeät, ilmavat, makeat ja epäonnistumisia ei ole sattunut. Salaisuus on kookosmaito! Olen tehnyt perinteisiä pullia, bostonkakkua, jouluisia piparipullia! Nyt vuorossa oli appelsiinimarmeladilla täytetyt pullat. Reseptin voi todeta siitäkin hyväski kun sen perään on soitellut useampikin tuttu.
''hei mitä niissä superhyvissä pullissa olikaan?''

Appelsiinipullat:

4dl kookosmaitoa
1 ja 1/2 pussia kuivahiivaa
1.5dl sokeria
1rkl kardemummaa
1tl suolaa
150g margariinia
10-12dl vehnäjauhoja

voiteluun vahvaa kahvia

Täytteeksi kaksi saarioisten appelsiinimarmeladirasiaa ja hiukan margariina. Jos käytät jotain muuta marmeladia, tarkista että se on paistonkestävää.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Käytä jauhoista aluksi n.10dl.  Sulata rasva ja lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maito kuiviin aineksiin ja lisää joukkoon rasva. Vaivaa huolellisesti ja lisää tarvittaessa jauhoja. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja ilmavaksi. Anna kohota liinalla peitettynä 45min.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse levyksi puolikas kerrallaan jauhoja apuna käyttäen. Levitä margariinia hyvin kevyesti sinne tänne. Levitä 1pkt marmeladia tasaisesti kaikkialle, alkuun hieman enemmän jotta pullat saavat mehevän sydämen. Rullaa ja leikkaa sopivia paloja. Toista sama toiselle puolikkaalle taikinaa.

Voitele ja paista 225 asteessa 8-12min.

Tarjoile samana päivänä! Ehdottomasti paras pullaresepti minkä tiedän.
4

Hampurilaiset seitanpihvillä

Kotitekoiset hampurilaiset ovat aina hyviä. Tällä kertaa päätin tehdä jotain hieman erilaista täytteeksi. Muistelin kuinka hyviä uunissa paahdetut paprikat olivat kun teimme Viiden tähden vegaani kirjasta paprika-macademialasagnea. Paprikat pääsevät siis uudestaan estradille! Niiden kanssa sopii loistavasti artisokansydämmet ja mehevät seitanpihvit! Tässä siis hieman fiinimpi hampurilainen. Minut täyttää yksi hamppari vähän liiankin hyvin joten suosittelen varaamaan 1/syöjä ja lisukkeeksi vaikka dippiä ja lohkoperunoita! 1 pihvi/hampurilainen riittää myös vallan mainiosti. Toisaalta, mikä ilo kun tällaisen löytää valmiina jääkaapista vaikka iltapalaksi tai evääksi. Vähän useampi ei siis todellakaan haittaa!

Tarvitset/hampurilainen:
Sämpylä
Seitanpihvi
1/4 paprika
2 artisokansydäntä
2rkl hampurilaisdippiä
Muutama viipale cheezly juustoa
Pieni kourallinen pinaattia

Hampurilaisdippi koostuu 1rkl majoneesia + 1rkl ketsuppia, lisäksi hieman pippuria ja suolaa. Jos on jaksamista, soseuttamalla avocadoa, majoneesia ja pinaattia saat myös ihanan dipin! Kannattaa tehdä runsaasti ja voit käyttää samaa perunoiden dippailuun.

Paprikat valmistuvat kun asetat ne pellillä paloiteltuna uuniin n.225 asteeseen niin ylös kuin mahdollista. Kun pinnalle alkaa muodostumaan mustia pisteitä, ne ovat valmiina.

Hamppareiden väliin voi sujauttaa myös kaikkea mahdollista jämää ja ne maistuvat silti herkullisilta!
0
Back to Top