Kanelikaurakeksit

Edellisestä postauksesta on vierähtänyt aikaa. Se johtuu yksinkertaisesti siitä että minulla ei ole minkäänlaista elämää havaittavissa työn ja koulun ulkopuolella. Joko olen työharjoittelussa, töissä ja teen kouluhommia. Välissä minut saattaa nähdä kaupassa, toisinaan salilla ja klo 21 kiirehditään sänkyyn. Kaikki yli yhdeksän menevä aika on aiheuttaa jo stressiä riittävistä yöunista. Positiivista on että olen oppinut aivan mielettömästi työharjoittelussani. Farmakologian osaamiseni on kehittynyt hurjasti ja tuntuu että asiat voivat oikeasti jäädä päähän. Olen näppärämpi letkujen, neulojen ja tippojen pyörittelijä kuin ennen ja alan jopa ymmärtää tietokoneella tehtäviä asioita.

Joskus tuntuu että olen kiinnostunut huomattavasti syvällisemmin asioista, kuin niitä osataan minulle selittää. Haluan tietää tarkkaan mitkä solut, mikä hermorata, millainen salpaaja, mikä reseptori, mikä mekasmi, miten miksi milloin!? Ansaitsen ''neiti arvuuttelija'' tarran otsaani mutta ainakin tähän mennessä minulle vakuutellaan ettei se haittaa ketään. Uteliaisuus on plussaa mutta ei kukaan voi osata selittää kaikkea ja aikaa kuluukin paljon asioiden selvään ottamiseen. Kuljen pieni vihkonen ympäri osastoa ja kirjoitan ylös kaiken minkä haluan tietää. Mitä enemmän otan selvää sitä enemmän kiinnostaa. Tuntuu että pää räjähtää kysymyksistä ja tiedosta jota imen jokaisesta jolta sitä irtoaa. Kaiken lisäksi haluan muistaa kaiken... heti.. Sanomattakin on selvää että ainahan sitä voi haluta.

Yhteenvetona siis että viimeiset pari viikkoa on ollut hektistä ja väsyttävää. Tähän on mitä paras ratkaisu. Sokeri!

Leipominen on ihanan rentouttavaa ja kaurakeksit ovat mitä parasta herkutteluruokaa. Perinteiset tuntuivat liian tylsältä joten pyörittelin taikinapallot kanelisokerissa ennen paistamista. Keittiö tuoksui joululle.

Käytän jälleen cup mittaa joka on pyöreästi 2.4dl, joskus itse pyöristän 2.5dl joka on vain helpompaa eikä muuta niinkään lopputulosta.

Kanelikaurakeksit

1/2cup soijamaitoa
1/2cup oliiviöljyä
2rkl chia tai pellavan siemeniä

1/3cup tummaa sokeria
3rkl hienosokeria
2tl vanilja aromia
1tl manteli aromia

2/3cup vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
ripaus suolaa
1 3/4cup kaurahiutaleita

100g rouhittua suklaata
1/2 cup kookoshiutaleita

kanelisokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita maito, öljy ja siemenet keskenään. Vatkaa joukkoon sokerit ja aromit. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja yhdistä seokset huolellisesti. Kääntele joukkoon suklaa ja kookoshiutaleet.

Pyörittele taikinasta palloja ja pyöritä palloa kanelisokerissa. Litistä litteäksi ja aseta levylle. Paista kunnes keksien pohja on kullan ruskea.

Nämä ovat rapeita päältä mutta ihanan pehmeitä sisältä! Vein suuren lastin työpaikalle tuhottavakis mutta nämä voisivat olla myös kiva lahja vaikka sellofaaniin käärittynä.
0

Bruschetta ''juustokastikkeella''


Voitin Kamomillan Konditoria blogissa järjestetyn kirja-arvonnan! Olen vieläkin tästä aivan innoissani sillä en ikinä koskaan milloinkaan voita mitään! Sainkin postissa Lindsay S. Nixonin kirjoittaman Helpot ja nopeat kasvisherkut -kirjan. Tämä oli todellinen ylläri. Tosi ihania reseptejä ja ideoita joita en itse ole tullut ajatelleeksikaan. Kaikki ohjeet ovat vegaanisia ja suurimmasta osasta on kuva. Olen nimittäin aika nirso kokki jos pitää noudattaa kuvatonta ohjetta. Yllätyin myös siitä että kirjan resepteissä ei ole lainkaan lisättyä rasvaa! Tämäpä ei ainakaan haittaa. Kaikenkaikkiaan loistavas kirja ja voisin suositella tätä itselle hankittavaksi tai vaikkapa ruoan ystävälle joululahjaksi!

Yksi kirjan ohjeista on helppo ''juustokastike''. Vaikka en oikeastaan kaipaa juustoa, saatika juustokastiketta, tämä tuntui hauskalta idealta kokeilla. Tällaiset korvikkeet ovat yleensä todellakin lainausmerkeissä sillä tämähän ei maistu juustolle mutta toimittaa sen virkaan ruoissa joihin se voisi sopia.

Tämän leivän päälle tein linssi-soijarouhe pyöryköitä mutta ohjetta ei kyllä ole. Sekoittelin tunteen mukaan keitettyjä mustia linssejä, soijarouhetta, gram jauhoja, tacokastiketta ja maustamatonta soijajogurttia keskenään. Yhdistelmä toimi joten suosittelen kokeilemaan jos jonkilainen tuntuma pyöryköiden paistamiseen löytyy. Maustoin nestesavulla, juustokuminalla ja chilillä.



Pyöryköiden lisäksi paistoin pannulla keäkurpitsaa, paprikaa, sipulia ja tomaattia kunnes niistä tuli pehmeitä ja kypsiä. Lusikoin kaiken leivälle ja kaadoin kastikkeen päälle. Leivät kannattaa sivellä öljyllä ja valkosipulilla sekä paahtaa uunissa ennen kokoamista. Näin ne saavat makua ja bruschetalle ominaisen rapeuden.

Tätä ''juustokastiketta'' voisin tarjota kirjan vinkin  mukaan vaikka parsakaalin kanssa tai nachojen päälle kaadettavaksi.

Helppo ''juustokastike''


2.5dl kasvismaitoa
2/3dl ravintohiivahiutaleita
1/2dl paseerattua tomaattia
2rkl maissitärkkelystä
1/2tl sipulijauhetta
1/2tl valkosipulijauhetta
1/4tl juustokuminaa, laitoin reilusti enenmmän

lisäsin myös ripauksen kurkumaa antamaan väriä.

Sekoita kaikki ainekset kasarissa ja kuumenna keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes kastike sakenee.

Tarjoile lämpimänä.
1

Raakasuklaan valmistuspaketti

Sain Ruohonjuurelta testailtavaksi tuotteita, ja yksi niistä oli tämä ihana raakasuklaan valmistuspaketti. Loistava idea kun ei vielä oikein tiedä mitä siihen laittaa ja kuinka paljon? Pidänkö edes raakasuklaasta? Haluanko ostaa paketilliset jauhoja ja lisukkeita kun en edes ole varma mitä teen niillä?

Tämä paketti sisältää kaiken mitä tarvitset muotteja myöten! Näin joulun alla tämähän on myös loistava lahjaidea melkein kelle vain!

Olen kerran aikaisemmin tehnyt raakasuklaata onnistunein tuloksin. Paketin sisällöstä tuli huomattavasti kermaisemmat ja täyteläisemmät suklaat kuin oma kokeiluni. Kestää varmaan kunnes oppii täydelliset suhteet ja makuyhdistelmät. Paketin sisällön lisäksi laitoin joukkoon omiakin lisäyksiä, oikeastaan hetken mielijohteesta. Olen innostunut raakasuklaan mausta ja täytyypä sanoa että pidän siitä jopa enemmän kuin tavallisesta tummasta suklaasta. Raakasuklaan maku riippuu tietenkin tekijästä. Lisäksi omatekemä raakasuklaa voittaa kokeilemani kaupan raakasuklaat mennen tullen mutta täytyy myöntää että en ole maistanut kuin ehkä kahta merkkiä.

Nyt pitää vain katsoa etten syö kaikkea kerrallaan! Testasin myös mukana tulleet muotit hiukan skeptisenä. Tulos yllätti, suklaa napsahti muotista nätisti pois eikä se ollutkaan sen vaikeampaa. Pesin muotit talteen, näitä voi käyttää toistekin. Toinen yllättävä asia oli että mukana oleva maca- jauhe ei maistu lainkaan läpi. Tämähän on tunnetusti hyvin voimakkaan makuista eikä monelle uppoa lainkaan. Itsekin kuvittelin maistavani sen mistä vain, vaikka en kyseistä tuotetta mitenkään inhoa. Toisin kävi, macasta ei tietoakaan.

Ruohonjuuren sivuilta löytyy myös tietoa paketista.

''Pakkaus sisältää: kylmäpuristettu kaakaovoi, neitsytkookosöljy, agavesiirappi, lucuma-jauhe, goji-marja, raakakaakaojauhe, maca-jauhe, Himalajan suola sekä muotit suklaan valmistukseen.''


Lisäsin joukkoon paketin sisällön lisäksi:
 2tl toco jauhetta
0.5dl hasselpähkinärouhetta
1tl soijalesitiiniä


''Raakasuklaa on rakkausruokaa, joka saa silmät kiilumaan ja posketkin punaisiksi. Raakasuklaan valmistaminen on sykähdyttävää puuhaa. Ruohonjuuren raakasuklaan tekopaketissa on kaikki tarvittava mukana! Lisää vain seikkailumieli. Raakasuklaa sisältää runsaasti antioksidantteja, kohottaa elinvoimaa ja mieskuntoisuutta sekä vaikuttaa aivoihin hyvän olon tunnetta lisäävästi ja alakuloa karkottavasti. Lisäksi raakasuklaa sisältää korkeita pitoisuuksia esimerkiksi magnesiumia, rautaa, kromia, sinkkiä, kuparia ja rikkiä. Raakasuklaa on aivo- ja rakkausruokaa.''


Kyljestä löytyy myös hyvin selkeät ohjeet ja tässä ei vain voi mennä pieleen! Suosittelen ehdottomasti.
Tuotteen voit kipaista hakemassa kaupasta tai tilata nettikaupasta.
0

Tahmainen suklaakakku

Vaikka puhuin että tekisin tätä kakkua isänpäiväksi tuli suunnitelmaan muutos. Halusin ehdottomasti tehdä kuvan mukaisen kakun kermalla ja hillolla. Koska minulla ei ollut kahta edellämainittua, jouduin siirtämään ideaa ja valmistamaan jotain muuta. Suklaakakussa silti pysyttiin! Not Quite Nigella -blogista löytyi ihana suklaakakun ohje. Valitsen usein kuvan perusteella ja tämä suklaakakku ei antanut muille kakuille kyllä mitään mahdollisuutta. Mikä parasta, kauppaan ei tarvinnut erikseen mennä sillä kaikki ainekset löytyivät kaapista. Tein tämän sunnuntaina aamulla valmiiksi ja 8 tunnin työpäiväni aikana kakku sai muhia ja tiivistyä ihanasti jääkaapissa. Illalla se oli tiheä, tahmainen, mutainen ja fudge -tyyppinen. Ihana! Ei tietoakaan murenevasta ja kuivasta suklaakakusta jota aina niin kovasti pelkään.

Ohje riittää todella monelle syöjälle sillä itse en ainakaan pystynyt syömään kuin pienen siivun. Todella täyttävää siis! Tähän voisi sopia muutama tl rommiaromia joukkoon, jota en nyt tajunnut laittaa!

Tahmainen suklaakakku isoisälle


1.5 cup vehnäjauhoja
1.5 cup sokeria
6rkl kaakaojauhetta
1.5tl soodaa
1tl suolaa
1.5 cup vettä
1/2 cup öljyä, käytin kookosöljyä
3rkl valkoviinietikkaa
4tl vanilja aromia
75g tummaa suklaata rouhittuna

Kuorrute


1/2 cup vettä
1/2 cup tomusokeria
1 tl kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata paloiteltuna
2 suurta rkl hasselpähkinäleivtettä

koristeluun pähkinärouhetta

Kakkua varten sekoita kuivat ainekset keskenään ja loput keskenään, suklaata lukuunottamatta. Kaakaojauhe kannattaa sihdata siivilän läpi jotta ei synny paakkuja. Yhdistä seokset vatkaimella. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita vielä. Voitele vuoka jonka halkaisija on noin 20cm. Myös neliönmuotoinn brownie -vuoka toimii varmasti! Kaada taikina vuokaan ja paista 25-30min 180 asteessa.

Kuorrute oli tässä ehdoton juttu! Valmistin tämän kun kakku oli vielä uunissa ja kaadoin suoraan kuuman kakun päälle kun se oli valmis. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut hasselpähkinälevitettä, mutta koska olin sellaisen kaupasta napannut, pitihän sitä laittaa. Mikä tahansa muu vegaaninen suklaalevite käy myös. Ja tietenkin maapähkinävoi.

Kuumenna vettä, kaakaojauhetta ja tomusokeria levyllä jatkuvasti sekoittaen kunnes koostumus on siirappimaista. Ota pois levyltä ja lisää hasselpähkinälevite ja suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja kaada kakun päälle. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä, koristele pähkinärouheella ja siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua!


En missään vaiheessa ottanut kakkua siis vuoasta pois, sillä tiesin että tätä on kuljetettava joka tapauksessa. Vuoan ympärille on helppo kääriä kelmu ja näin pinta ei vahingoitu. Kakun keskiosa lässähti mutakakulle ominaisella tavalla. Keskus olikin se herkullisin kohta!

Unohdin tietenkin myös oman kamerani kotiin joten kuvat ovat ukin pokkarilla napattuja. Kakkua jäi yli ja loput pistettiin pakkaseen odottamaan makeannälkää.



3

Omituinen Naos

Jos Naosta pitäisi kuvailla, sanoisin että poika on hellyyttävä mutta täysin sekopää. En edes tunne huonoa omatuntoa siitä että puhun tuohon sävyyn. Rakastan tätä kissaa koko sydämestäni, mutta omituinen se silti on! Toisaalta, hän ei olisi sama ilman tuota hieman erikoisempaa luonnettaan.

Olen aina ihmetellyt, mikä viehätys laukuissa on. Naos vie lelut laukun luokse, ja leikkii siellä. Istuu laukun hihnan sisäpuolla, torkkuu laukkua vasten. Nyt laukusta tuli ihka oikea leikkitoveri. Siihen voi piiloutua, alle, päälle, viereen, taakse. Laukkua voi vaania ja siltä voi juosta karkuun. Laukun kimppuun voi myös hyökätä ja sille voi uhitella pörhistämällä turkkinsa. Laukkua voi myös täppäillä tassulla ja piiloutua vastahyökkäyksen varalta. Tällä hetkellä Naos istuu laukun päällä ja maukuu...

Kun käymään tulee vieraita, ystäviäni tai sukulaisia, huomio pyörii lähes pelkästään kissojen ympärillä. Lähes aina saan ihmetyksiä Naoksen äänestä ja jutustelutavasta. Muut kissanomistajat ihmettelevät ja nauravat, ''ihan hassu tuo on!''

En edes yritä ymmärtää tätä mutta hyvä kun toinen viihtyy. Kiinnostaisi kuulla muilta kissanomistajilta onko vastavaa käytöstä havaittavissa? Vega nimittäin käy samtyyppistä leikkiä sohvamme kanssa kun oikein inostuu. Mitä?!
0

Maapähkinävoihumus

Humus on lempparidippi mitä kotona voi valmistaa. Se on ihanan terveellinen, ravinoarvoiltaan rikasta ja niin herkullista! Lisäksi siihen on helppo kadottaa yksinäiset artisokat tai tomaatit jotka uhkaavat jäädä pyörimään jääkaappiin.

Maapähkinävoi antaa ihanan kermaisen maun ja koostumuksen. Sitä voi laittaa myös hiukan vähemmän jos pelkää että maku puskee liikaa lävitse. Minua se ei yllätys yllätys haittaa ollenkaan. Annoksesta tulee runsaasti soossia ainakin kahdelle syöjälle. Loppu kannattaakin säästää levitteeksi leivälle tai kaataa vaikkapa sosekeiton joukkoon. Lupaan kuitenkin että ainakin vähään aikaan en edes hiisku maapähkinävoista. Nyt alkaa ahkera keskittyminen tentteihin ja töihin. Kovasti olen kuitenkin katsellut Anni Minervan mutakakkua... isänpäivä vietetään töissä mutta tuollaisen voisi ehtiä tehdä aamulla valmiiksi?

Maapähkinävoihumus


1pkt kikherneitä
0.5dl soijajogurttia
2rkl sweet chili kastiketta
2 aurinkokuivattua tomaattia
2tl sitruunamehua
1rkl maapähkinävoita
2tl oliiviöljyä
1tl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi

Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella!

Ehdottomasti hyvää mausteisten lohkoperunoiden kanssa.
1

Snickers jäätelö!




Vegaaninen snickers patukka on vielä suunnittelussa mutta nyt asiaa toimittaa tämä jälkkäri!
Luokkakaverini kysyi, mihin ihmeeseen minä laitan sitä maapähkinävoita? Vastaukseni oli ärsyttävän ympäripyöreä. Kaikkeen. 

Jäätelö snickers himoon


Kaksi kauhallista soijavaniljajäätelöä
1 rkl maapähkinävoita
1 suklaapala raastettuna

suolattuja maapähkinöitä ja kinuskia jos löytyy!

Sekoita raivokkaasti ja syö!


Itse sain tyytyä annokseen ilman suolapähkinöitä ja kinuskia mutta aikaisempien kokemuksien perusteella voin todeta että ne kruunaavat tämän ehdottomasti.
3

Mantelikuitukeksit


Tein mantelimaitoa ja siitä jäi jälleen mantelikuitua. Olen aiemmin tehnyt mantelikuidusta leipää, mutta nyt ryhdyin improvisoimaan keksejä. Ohjeita on aika vähän netissä, varsinkaan sellaisia joista itse pitäisin. Kuivatut kräkkerit houkuttaisivat, mutta en halua pitää uunia päällä niin pitkään. Raakaleivonnaiset ovat herkullisia mutta niistä minulla ei ole juurikaan kokemusta. Ehkä ryhdyn ensi kerralla tekemään moisia!

Nämä keksit eivät ole kovin makeita, joten lisää sokeria halutessasi. Nämä sopivat parhaiten naposteluun salaattien lisukkeena, erilaisten antipastojen tai suolaisten levitteiden kanssa. Toisaalta, keksi päällystettynä isolla kasalla maapähkinävoita upposi niin minulle kuin miehelleni.

Mantelikuitukeksit


mantelikuitua kahdesta desistä manteleita
3rkl kaurahiutaleita
2rlk vehnäjauhoja
0.5rkl perunajauhoja
1rkl gramjauhoja
0.25dl kookoshiutaleita paahdettuna
0.25dl mantelilastuja paahdettuna
3rkl oliiviöljyä
1/4tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Mantelikuitu ja kookoshiutaleet jäivät tästä kakusta yli, joten päätin käyttää ne pois. Tilalle voi laittaa maun mukaan jotain muutakin. Mantelikuitu saa olla kunnolla valutettua mutta kosteaa. Sekoita kaikki ainekset huolella. Taikina saa olla kosteahkoa, ei liian murenevaa. Lisää öljyä tarvittaessa.

Muotoile taikinasta palloja ja aseta ne leivinpaperille. Paina lasin pohjalla tai sormin pallot litteiksi levyiksi. Paista ylätasolla kunnes saavat hiukan väriä. Tarkista kypsyys ja väri pohjasta. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua Vaniljaa ja sokeria lisäämällä saat näistä makean version.

Tarjoiluehdotus? Kaikki varmaan jo tajuavat mitä tuossa on... sitä maapähkinävoita, josta lupaan lopettaa vouhkaamisen heti kun purkki on syöty tyhjäksi. Jemmassa on kuitenkin vielä muutama tätä sisältävä resepti.



3

Mantelimaitoa



Jälleen valmistui mantelimaitoa ja oli muuten hyvää! Suunnitteilla on harsokankaan ostaminen jotta tätä herkkua voisi siivilöidä entistä tehokkaammin.  Nyt sain jälleen selviytyä tiheällä siivilällä, joka on kaiken lisäksi rikki. Siiviläkin toimii mutta suosittelen valuttamaan maidon muutamaan otteeseen.

Laskeskelin hiukan ja totesin että tämä erä mantelimaitoa maksaa noin 2e/litra. Ei yhtään paha hinta kun vertailee kaupassa olevien mantelimaitojen hintoihin. Alprolla taitaa olla alle 3e litra mantelimaitoa joka on mielestäni kohtuullista sekin. Varsinkin kun ostan litran niin juon myös sen lirtan... yksin ja heti.

Tämä erä valmistui hiukan laimeampana kuin edellinen joka löytyy täältä. Kuitenkin, tykkäsin ehkä tästä enemmän. Tulos oli miedomman makuinen mutta silti ihanan mantelinen. Ja jos halutaan kilpaila litrahinnalla niin tuleehan tämä edullisemmaksi. Tietenkin riippuu minkä hintaisia manteleita käyttää.

2dl manteleita painoi noin 150g joten siitä voi laskeskella hintaa omalle maidolleen.

Mantelimaito valmistui suhteella 2dl manteleita noin litraan vettä. Blenderiin ei mahtunut kuin 8dl joten sain valuttaa ensin osan ja sen jälkeen lisätä vielä loput vedet. Koska mantelimaito on jääkaapissa luvassa on myös reseptejä mantelikuidun käyttämisestä!

Laitoin ripauksen vaniljaa ja nautin ensimmäisen lasillisen ihan sellaisenaan. Lemppari.

1

Vegan French Toast


Idean nappasin Chocochilin Elinalta, joka taas kokkasi Puputytön ohjeen mukaan. Köyhät ritarit ovat aina ihania, tosin näistäki on niin monta versiota. Pienenä äiti pyöritteli munasokeriseoksessa paahtoleipää ja paistoi. Kuulin vasta vanhempana että toiset tekevät tämän pullasta ja kastavat vain maitoon?

Puolitin ohjeen sillä jos olisin tehnyt noin paljon leipää, olisin syönytkin kaiken. Pakkasesta kaivoin mustikoita jotka kruunaavat kyllä minkä tahansa aamupalan! Tein yhteensä kuusi viipaletta, eli kolme per naama. Oli muuten herkullista! Rapeita ja juuri sopivan makeita.

Kananmunasta on muodostunut ehkä eniten sellainen asia joka minua oikeasti etoo. Sen ulkonäkö ja varsinkin paistetun kananmunan haju. Maitotuotteita en kotiin osta mutta ne eivät aiheuta minussa minkäänlaista inhotusta. Kissani syövät raakaa lihaa joten sydämen, maksan tai muun paloittelu ei myöskään herätä inhoa tai vastenmielisyyttä. Kunhan minun ei itseni tarvitse sitä suuhuni laittaa. Mutta en ikinä koskaan vaihtaisi näitä toasteja kananmunassa paistettuihin!

 Vegan French Toast

6 viipaletta leipää
2.5dl soijamaitoa, käytin osan mantelimaitoa
0.5dl gramjauhoja
1.5rkl perunajauhoja, reilu rkl
0.5rkl vaniljasokeria
ripaus kanelia

margariinia paistamiseen
mustikoita ja siirappia tarjoiluun

Sekoita kaikki ainekset leipää lukuunottamatta yhteen. Kastele leipäviipaleet molemmin puolin seoksessa ja paista margariinissa kuumalla lämmöllä. Kaada päälle keko mustikoita ja norota siirappia. Nauti kuumana!


4

Orange Poppy Seed Pound Cake

Sain kysymyksen, miksi kirjoitan ohjeiden otsikot usein englanniksi? Koska appelsiini unikonsiemen kuivakakku kuulostaa paljon tylsemmältä ja ite ainakin haen reseptejä huomattavasti useammin englanniksi kuin suomeksi. Näin päädyn usein myös suomenkielisille sivuille jotka on otsikoitu englanniksi, mutta myös englanninkielisiin ruokaohjeisiin, joita on kyllä huomattavasti laajempi kirjo kuin suomenkielisiä. Muuta syytä oikeastaan ei ole..

Vaikka tämä olisi suomeksi kuivakakku, tämä on kaikkea muuta kuin kuiva. Rakenne on tiivis ja mehevä, ei liian makea. En osannut päättää käytänkö mantelilastuja vai kookoshiutaleita joten molempi parempi. Ei tarvinnut valita ja maku ei ainakaan kärsinyt, päinvastoin!

Tämän voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi odottamaan. Paistoin kakun ja annoin sen jäähtyä hiukan. Sitten käärin vuoan päälle kelmun ja kuorrutin seuraavanan päivänä. Lähes koko kakku katosi neljän syöjän käsiin joten voidaan puhua onnistumisesta! Aamuksi jäi vielä pieni palanen jääkaappiin, ellen käy kohta sitä popsimassa.

Alkuperäinen ohje löytyi täältä ihanan videoreseptin kera, voi kun osaisin ja viitsisn itse tehdä tuollaisia! 2 kananmunaa korvasin ensimmäistä kertaa silken tofulla. 1 kananmuna on noin 1/4 c tofua. Hyvin muuten toimi ja taidan jatkossakin kokeilla tätä. Tuleepahan kakkuun mukava proteiinilisä! Alkuperäisessä reseptissä käytetään pienempää vuokaa, itse tein hyvin suureen vuokaan joten kakku on hiukan matalampi! Kohosi kuitenkin hienosti. Lisäksi tämä on harvinaisen helppo tehdä. Kuten videostakin huomaa, kaikki vaan sekasin! Minun versiossani tofu piti soseuttaa ensin jotta ei tule paakkuja, mutta tofun voi vaikka laittaa kulhoon ensimmäienä ja vatkata sekaisin.


Orange Poppy Seed  Pound Cake

2 cup jauhoja
1 cup sokeria
1 cup maitoa
1/2 cup oliiviöljyä
1/2 cup silken tofua
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1/4 cup unikonsiemeniä
1/4 cup kookoshiutaleita
1 luomuappelsiinin kuori 
1/2 appelsiinin mehu, jos appelsiini on kovin pieni, laita molemman puolikkaan mehu

Kuorrute

Sitruunamehua
Tomusokeria
Soijamaitoa

1/4 cup mantelilastuja
1/4 cup kookoshiutaleita

Kakkua varten vatkaa ensin tofu vaikka maidon kanssa tasaiseksi massaksi jotta joukossa ei ole paakkuja. Voit myös soseuttaa tai murskata haarukalla. Lisää muut ainekset ja sekota vatkaimella tai yleiskoneella tasaiseksi. Jauhota vuoka ja kaada vuokaa. Paista 160 asteessa noin 40min. Otin omani pois hiukan aikaisemmin kun pinta alkoi näyttämään hyvän väriseltä. Kuivavakussa kannattaa olla varovainen ettei paista liikaa, ellei sitten halua juuri sitä kuivempaa koostumusta.

Kuorrutteeseen purista sitruunasta hiukan mehua ja lisää muutama rkl soijamaitoa joukkoon. Lisää vuorotellen tomusokeria ja nestettä kunnes koostumus on mieluisa. Paksumpi ei valu reunoja myöten pois.

Paahda mantelilastuja ja kookoshiutaleita pannulla kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Painele kuorrutteen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.



2
Back to Top