Aamupalaksi muffinssi!


Ideana on että muffinssin voi napata koulu- tai työmatkalle aamupalaksi. Tämä idea toteutuu varmasti ensi kerralla kun kaikki eivät katoa yhdessä päivässä...  Näiden muffinssien koostumus on mehevä ja ilmava, mutta sisältävät runsaasti sattumia ja ovat terveellisiä! Aijon tehdä näitä uudestaan, mutta kokeilen korvata osan vehnäjauhosta mantelijauhoilla. Saa nähdä toimiiko.

Ohje on lainattu täältä. Muuntelin hiukan sen mukaan mitä omasta keittiöstä löytyi. Kananmunan korvasin chiasiemenillä, mutta sen voi mielestäni jättää kokonaan poiskin, ja laittaa vaikka hiukan enemmän soijajogurttia. Kun ohjeessa on vain yksi muna, sillä ei niin ole merkitystä millä sen korvaa vai korvaako ollenkaan. Kunhan muistaa lisätä tilkan kosteutta.


Aamiaismuffinsit

6 suurta

1rkl chiasiemeniä + 2rkl vettä
4rkl siirappia
4rkl rypsiöljyä
1tl vanilja-aromia
1/4cup soijajogurttia

1 porkkana raastettu
1 omena raastettu
1/4cup rusinoita

1/4cup kaurahiutaleita
1 cup vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1.5tl piparkakkumausteseosta

Päälle:

1rkl margariinia
1rkl sokeria
2rkl kaurahiutaleita
1rkl auringonkukansiemeniä
1rkl hampunsiemeniä
1rkl kookoshiutaleita
1rkl hunajaa
1rkl vettä

Laita chiasiement ja vesi pieneen mukiin odottamaan. Sekoita kuivat ainekset ja märät ainekset keskenään ja yhdistä. Raasta porkkana ja omena, ja kääntele ne sekä rusinat seokseen. Kääntele joukkoon myös chiasiemenet. Nostele 6 suureen muffinssivuokaan. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja nypi margariini joukkoon. Jaa seos tasaisesti kaikkien muffinssien päälle ja paista 175 asteessa noin  25min. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.


Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top