Chocolate chip pan cookie



Muutama lukija taas lisää, mikä ilahduttaa aina. Tervetuloa ja toivottavasti viihdytte. Minulta löytyy muutama keittiöön liittyvä ylläri ja ajattelinkin jossain vaiheessa järjestää pienen arvonnan lukijoiden kesken, vaikkapa sen päivän kunniaksi kun numero näyttä viittäkymmentä tai jotain muuta tasalukua. Luku on minulle suuri vaikka monelle muulle pieni, joten sitä on ihan hyvä juhlistaa.

Nyt kuitenkin itse asiaan. Mieheni oli kokannut itsellensä keksitaikinaa herkuksi. Vaikka pyörittelin hänelle silmiä ja nauroinkin hiukan, en ole päässyt keksihimostani ylitse! Teki miei jotain tahmeaa ja makeaa, keksimäistä mutta pehmeämpää ja mureampaa. Päätinkin testata uutta neliövuokaani ja näin syntyi chocolate chip pan cookie.

Mikä tahansa vuoka käy, omani oli noin 25 x 35cm mutta rajasin sen hiukan pienmmäksi folioreunuksella jotta sain paksumpia keksejä.

Chocolate chip pan cookie


200g margariinia
1rkl oliiviöljyä
1dl hienosokeria
1dl fariinisokeria
1tl vanilja aromia
0.5tl manteliaromia
0.5dl soijamaitoa
4.5dl vehnäjauhoja
0.5tl leivinjauhetta
200g tummaa suklaata rouhittuna
1dl mantelirouhetta
1dl kookoshiutaleita

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri hienoksi vaahdoksi, lisää aromit ja vatkaa vielä hetken. Sekoita jauhot, mantelirouhe, kookoshiutaleet ja leivinjauhe keksenään. Yhdistä ainekset toisiinsa ja lisää maito, öljy ja suklaarouhe. Kääntele kunnes maito on sekoittunut taikinaan.

Levitä pannulle, tasoita hiukan ja paista noin 30min, 175 asteessa. Anna jäähtyä hetken ja nosta jääkaappiin. Leikkaa vasta kun keksit ovat kokonaaan kylmenneet. Itse leikkasin kärsimättömänä liian aikaisin ja keksit murenivatkin herkästi. Säilytä jääkaapissa, ilmatiiviissä rasiassa.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top